Požarského karbanátky

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g vykostěného a kůže zbaveného slepičího a kuřecího masa
2 plátky tvrdší veky
2 vejce
1 lžíce sladké smetany
50 ml mléka
1 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
podle potřeby strouhanka
olej a máslo na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso dvakrát umeleme. Přidáme veku namočenou v mléce, 1 žloutek, smetanu, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme a zapracujeme změklé máslo a vytvarujeme karbanátky, které namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.

  2. Smažíme z obou stran v horkém oleji smíchaném s máslem. Podáváme s opečenými brambory a dušenou zeleninou.

Poznámka

Dmitrij M. Požarskij - staroruský národní hrdina a vojevůdce(1578 – 1642)

Zdroj: Teletext ČT

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Požarského karbanátky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo