Nakládaná paprika v oleji

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 34 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

kapie nnebo hrubostěnná červená paprika
olej
nálev
2 l vody
1/2 l octu
1/2 l krystalového cukru
1 Deko a pod
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozrežeme na polovice a vyčistíme. Prísady na nálev varíme 5 minút a necháme trocha prechladnúť. Na dno fľaše nalejeme 1 lyžicu oleja. Naukladáme na tesno papriky, zalejeme teplým nálevom, navrch dáme opäť 1 lyžicu oleja a fľaše uzatvoríme.

  2. Sterilizujeme 15 minút od začiatku varu.

Poznámka

Použávame na ozdobu studených mís alebo v studenej kuchyni, napr. do vajíčkovej tlačenky, aspikových výrobkov a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaná paprika v oleji

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    anna: Anička. tie spony mám už asi 20 rokov, mám ich 20 ks, bohato stačia. Kúpila som ich kedysi v domácich potrebách. Pozrela som sa na internete, dostať ich kúpiť, ale za vyššiu cenu, než kedysi som kupovala ja. Ale ak zaváraš, vrelo doporučujem napriek tomu kúpiť. Zavára sa s nimi rýchlo a hlavne neexistuje, aby viečko nedržalo. Po úplnom vychladnutí fliaš jednoducho spony stiahnem a je to. Posielam ti nejaké linky, ceny sa príliš nelíšia, ale pozri poštovné.
    Nevierm, kde bývaš, ale stretla som sa niekoľkokrát so zástupcami fa Omnia, ktorí ich predávali na trhoch. Posledný raz v Bardejove vlani.
    http://www.a-z.sk/detail/spony-na-viecka-omnia-83m...
    http://slovakiasonix.sk/product/detail/41?category...

    Odpovědět

  • anna anna(neregistrovaná)

    Milá Tejaja, mňa by zaujímalo, kde si zohnala tie pliešky na zaváranie.Ďakujem ti Veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Věra: Ďakujem, teší ma, že chutia. :-8

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    tejaja:díky za recept a ze šťouralů si nic nedělejte. Ochutnala jsem papriky podle vašeho receptu a jsou opravdu skvělé. Rozdíl v tom, kdy a kam dám olej může být, proč by nebyl.
    A dát jednu lžíci na dno a druhou potom nahoru zase není tak zdržující, takže proč ne? Jiné papriky už dělat nebudu, ještě jednou moc díky :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino : Oceňujem váš komentár. Presvedčila som sa viackrát, že čo poviete, najprv odskúšate. Nerozorávate do vetra. A to je fér a ja osobne si to cením. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Když něco avizuji, tak to udělám, protože si nerad dělám z huby polepšovnu;-)
    Tady 16.06.2015 21:30:29 jsem se k čemusi zavázal, ale zkoušet to nebudu; asi by to byla ztráta času...
    Omlouvám se:-8

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    mne Tejaja nevadi, vlastne ji mam moc rada i jeji recepty. Naprosto nechapu povyk pod receptem. Udelala jste nalev, nezavarovala a na to Vam napise, ze podstata chuti je v zavarovani.

    Casino se zepta proc ne dve lzice oleje naraz a ona odpovi, ze protože ma takovy recept.

    Pak Tejaja radsi napise, ze je ona nechapavy blbec a vy se urazite.

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    bofinka > Děkuji,vím že tejaja vadí víc uživatelkám tady,a vypadá to že mají i stejný názor.Mě už ale dokonale otrávila a o zrušení profilu jsem požádala.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    BlankaZ: Klídek, tejaja je z principu neomylná, nemá cenu se rozčilovat a odhlašovat. Berte to jako samozřejmost a zůstaňte na topkách, máte moje sympatie.;-)

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Tejaja > Tohle opravdu není normální. Končím tady, tohle nemám zapotřebí...... :no:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Blanka : Jasné :-), nemôžeš čakať od blbca, že niečo pochopí. :-)

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    tejeja >
    casino psal,že jsi říkala,že je to chuťově jiné.On ale myslel ten olej a ty jsi na něj reagovala s tím,že sterilovaná zelenina má opravdu jinou chuť. My jsme o něčem mluvili a ty jsi to nepochopila,to je všechno,to se přece stává,tak co se zase hned čertíš.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    tejaja: Přiznám se, že jsem si dříve receptu nevšimla, až díky komentářům jsem si ho přečetla :-8 My jsme doma taky zavářeli kapie nebo jiné červené papriky, jsou moc dobré. Olej jsme dávali jen na dno spolu s kořením a zalévali sladkokyselým nálevem před sterilací :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Blanka, citujem ťa : "Udělala jsem si skleničku,protože mi zbyl nálev na okurky,přidala jsem i lžíci oleje,ale nesterilovala." Takže žiadny voz a koza.
    Jarka, ten recept je tu skoro 6 rokov, doteraz ti to nevadilo ?
    Pre všetkých: robte si ako chcete, ak vám nevyhovuje takýto recept, nájdite si iný. Aký problém ? ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    BlankaZ: Jsem stejného názoru na ten olej:-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo