Rajčatová žemlovka

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

1 veka (alebo príslušné množstvo rožkov)
8 paradajok (rajčat)
2 papriky
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
4 vajcia na tvrdo
250 g klobásy alebo špekáčikov
kečup
mlieko
soľ
1 lyžica strúhaného syra
bazalka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rožky narežeme na plátky a zvlhčíme mliekom. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej formy uložíme vrstvu rožkov, na kolieska narezané paradajky, kolieska cibule, pásiky papriky, plátky vajec, kolieska klobásy.

  2. Pokvapkáme kečupom a vrstvenie ešte raz zopakujeme. Na vrchu budú plátky rožkov. V 1 dcl mlieka rozmiešame strúhaný syr (syr nemusí byť), prelisovaný cesnak, troška soli a jemne sekanú bazalku a zalejeme. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová žemlovka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: svatební pečivo recepty recept na žemlovku recepty na svatební pečivo svatební pečivo zeleninová žemlovka

Zapomněl/a jsem heslo