Houbové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenOloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme na jedné třetině sádla, přidáme na kostky nakrájenou veku a vše osmažíme. V mléce rozmícháme vejce, osolíme, nalijeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme na jedné třetině sádla, přidáme na kostky nakrájenou veku a vše osmažíme. V mléce rozmícháme vejce, osolíme, nalijeme na…
Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso. Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z…
Vše smíchat dohromady a natřít na plátky veky.Pečeme v troubě na plechu vyloženým pečícím papírem asi 20 minut.
Zapneme troubu na 200 °C. Tousty pomažeme máslem.Bílky opatrně oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Do hotového zamícháme bazalku a poklademe…
Plátky veky nasucho opečeme v toustovači. Do každého plátku vetřeme půlku rajčete, zůstat by měla jen slupka. Čím vyzrálejší rajče bude, tím se bude lépe roztírat i…
V pánvi na 2 lžících másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli a papriky pokrájené na tenké proužky. Poté přidáme řádně očištěné krevety, osolíme a okořeníme petrželkou,…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Příprava nádivky:…
Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící…
Veku natrháme na kousky a namočíme do mléka. Vymačkáme přebytečné mléko. Rozšleháme žloutky s Herou, přidáme cukr, postupně veku (pokud se těsto zdá husté, přidáme…
Do misky si dáme tavené sýry s nivou máslem a smetanou, potom všechno utřeme. Přidáme polovinu nasekané pažitky, mandlové plátky a kdo by chtěl, přidá nastrouhaný salám,…
Rožky narežeme na plátky a zvlhčíme mliekom. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej formy uložíme vrstvu rožkov, na kolieska narezané paradajky, kolieska cibule,…
Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi…
Pečící mísu vymažte máslem. Plátky veky namáčejte v mléce , ve kterém jste rozšlehali jedno vejce a lžíci cukru. Namočenou vekou vyložte dno pečící mísy.V misce…
Mleté maso promícháme,přidáme nakrájené žampiony a utvoříme placičky.Každou placičku položíme na plátek slaniny a druhým ji přikryjeme.Sepneme jehlou nebo párátkem a…
Veku pokrájím na pavézky cca půl cm, raději o málo víc. Detailisté odměří šuplerou 0,725 cm na výšku pavézky. Na másle opeču z obou stran. Dietáři opečou na toustovači.…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991): Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme.…
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve vroucí vodě je asi 15 minut povaříme.Smetanu ušleháme, přidáme strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs vložíme do talířů a za…
Hermelín dáme 1/2 hodiny předem do mrazáku. Po té sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, koření, bylinky a mléko. Pořádně spojíme a postupně přisypáváme…
Pomazánka: Šunku, kořenovou zeleninu, spařené cibule, vejce, okurku a kapii nakrájím na drobné kostičky a sypu do větší mísy, přisypu hrášek. Osolím, okyselím a…
Šmakouna nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi, kromě veky. Vzniklou hmotu naneseme na veku, posypeme strouhaným sýrem.Dáme na plech na pečící papír a cca 15…
Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou/rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se…
Salám (šunku) nařežeme na kolečka, rajčata nakrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na okurkovém struhadle, odřežeme jeden okraj každého plátku veky z jedné…
Přidáno před 7 minutami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 08:26
Skotská bramboračka Cullen skink je výjimečná díky jedné ingredienci. Specifickou chuť jí dodá uzená treska
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Domácí langoše jako ze stánku? Díky kynutému těstu s jogurtem skoro nepoznáte rozdíl od maďarského originálu