Žemlovka s cuketou a brusinkami

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

1/2 veky - nebo toustového chleba
25 dkg měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru moučkového
1 vejce
10 dkg másla.
1/2 střední cukety
skořice
2 dl mléka
hrst brusinek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pečící mísu vymažte máslem.

  2. Plátky veky namáčejte v mléce, ve kterém jste rozšlehali jedno vejce a lžíci cukru. Namočenou vekou vyložte dno pečící mísy.

  3. V misce rozmíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a vejcem. Hotový tvaroh pak navrstvěte na veku do mísy. Na tvaroh přijde nastrouhaná cuketa, posypaná skořicí a brusinkami. Nahoru pak dejte další vrstvu namočené veky. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut, až povrch zezlátne.

  4. Hotovou žemlovku můžete ještě lehce posypat cukrem.

Poznámka

Tato improvizace vznikla, když jsem na podzim dostala větší množství cuket.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žemlovka s cuketou a brusinkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cuketa recepty zemlovka s cuketou

Zapomněl/a jsem heslo