Smažené toasty a chudí rytíři na sladko

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Moučníky , Smažené 4 názory

Suroviny

1) Jablkové krajíčky (Praktická žena 1991):
krajíčky bílé veky
máslo
asi 4 jablka
200 g plátkového sýra
sekaná ořechová jádra nebo citron a klikvový či brusinkový kompot
2) Obalovaná veka:
1 veka
1-2 tvarohy
moučkový cukr
mléko
strouhanka
olej na smažení
3) Obalované sladkosti:
starší domácí pečivo
marmeláda
vejce
strouhanka
cukr moučka
olej
4) Ovocný sendvič:
toustový chléb
plátky různého ovoce
máslo
ovoce
med
5) Ovocný toust - pro dětské pohoštění (1 porce):
1 krajíček toastového chleba
50 g Lučiny
1 lžička medu
čerstvé ovoce (jablko, meloun, jahody)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991):
    Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme. Když se sýr začne rozpouštět, posypeme krajíčky usekanými ořechovými jádry nebo je ozdobíme plátečky kůry zbaveného citronu a lžičkou kompotu.

  2. OBALOVANÁ VEKA:
    Tvaroh s cukrem smícháme a našleháme tak, aby se dal mazat na plátky veky. Dva plátky vždy spojíme namazanou stranou k sobě, namočíme do mléka a obalíme ve strouhance. Smažíme na mírném ohni dorůžova.
    Tohle jsem nezkoušela, přidávám jen jako možnost.

  3. OBALOVANÉ SLADKOSTI:
    Ztvrdne-li nám např. vánočka, mazanec, vdolky nebo jiné pečivo, nakrájíme je na plátky silné půl až jeden cm, potřeme marmeládou, přilepíme k sobě, obalíme ve vejci a strouhance jako řízek a osmažíme. Silně pocukrujeme z obou stran moučkovým cukrem a podáváme k čaji nebo ke kávě.

  4. OVOCNÝ SENDVIČ:
    Základem je ovocné pěnové máslo: 40 % másla, 40 % ovoce (jahod, meruněk, višní, jablek, banánů, borůvek, malin...) a 20 % medu. Vše důkladně vyšleháme do pěny a dáme vychladit do chladničky. Natíráme na plátky toustového chleba a vždy mezi dva vložíme plátek jiného ovoce (ananasu, jablka, hrušky, melounu a pod.) Vhodné jako snídaně nebo k odpolednímu čaji.

  5. OVOCNÝ TOUST - pro dětské pohoštění:
    Toastový chléb opečeme, potřeme Lučinou, pokapeme medem a ozdobíme kousky ovoce.

Poznámka

Recepty jsou hlavně pro dětské mlsounky, ale oni si dospěláci také rádi smlsnou. No a v tom horku je to méně náročné, než pečení. Přeji dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Smažené toasty a chudí rytíři na sladko

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Lenunka: Já tady zrovna sedím s povislýma ušima jako smutný pes a najednou toto! :yes:;-):-8:-D:-K Jako kdyby vyšlo sluníčko! :yes: Moc děkuji za vyzkoušení receptu:yes:;-):-8:-D a jsem moc ráda, že chutnalo:-! Děkuji i na stotisíckrát za ty pěkné fotky <3:yes:;-):-8:-D:-K Mám opravdu velikou radost (a ušiska se mi hned narovnala :-D:-D:-D i nálada je hned sluníčková ;-):yes:) Moc děkuji, že jsi si dala tu práci a recept nejen vyzkoušela, ale i nafotila! :yes::-K Ještě jednou dík a moc zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zbyly mi veky z oslavy, tak jsem dneska vymýšlela, co s nimi a inspiroval mě Tvůj receptík:-), veky jsem slepila švestkovými povidly, do vajíčka přidala skořici a bylo to báječné. Moc díky za inspiraci, jestli nevadí, dovolím si přidat foto :-):-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Ivana Ch: Moc děkuji! ;-):-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

Zapomněl/a jsem heslo