

Pečené kuře s nádivkou z polenty
Suroviny 4 porce
- 1 šálek kukuřičné krupice nebo mouky
- voda
- 1/2 šálku másla
- 1 vejce
- 4 plátky z čerstvé veky (na kostičky)
- 1 cibule šalotka
- 1-2 řapíky celeru
- sůl
- pepř
- tymián
- šalvěj
- oregano
Postup přípravy receptu
Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi 10 minut.
Pak přidejte máslo, odstavte z ohně a po částečném zchladnutí vmíchejte vajíčko. Nakrájejte veku, cibuli a řapíky celeru a nasekejte větší množství nejlépe čerstvých bylin.
Přidejte k polentě, osolte a opepřete (dostatečně, polenta hodně chuti pohltí), promíchejte, naplňte očištěné kuře. Kuřeti svažte nohy, osolte na povrchu a posypte zdrhnutou 1 větvičkou tymiánu.
Pečte v hlubokém pekáčku na roštu potřeném olejem při 180°C do červena. Pak už jen bílé víno a salát.
Poznámka od kuchařky
Toskánci by do polenty ještě vmíchali nasekané vlašské ořechy, vyzkoušejte ;-)
1 šálek = 225 ml.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené kuře s nádivkou z polenty
-
Velká dobrota!!!
Zbylo mi trochu nádivky, tak jsem z ní udělala kulaté "knedlíčky", které jsem asi půl hodiny před koncem pečení přidala ke kuřeti.
-
toscana:
-
tejaja: ano, jedná se o mouku nebo krupici. Opravila jsem to a děkuju za upozornění
-
Recept výborný, len mám pocit, že sa nesprávne používa slovo "polenta" ( nielen tu, ale aj v iných receptoch ). Polenta je kukuričná kaša. Tu si myslím, že sa nepoužije kaša, ale kukuričná krupica a z nej sa uvarí polenta.
-
Teda a i mně se líbí nádivka.Já jsem měla dokonce už polentu koupenou a tak dlouho jsem se k tomu odhodlávala ji uvařit,až mi prošla - datem.
Nikdy jsem ji ještě nejedla,k mé škodě, protože kukuřici miluji.
-
moc se mi líbí ta nádivka..jistě vyzkouším..