Pampeliškovo-bazalkový salát

Saláty Doba přípravy: 10 minut 1 názor

Saláty Doba přípravy: 10 minut 1 názor

Suroviny 1 porce

1 hrst jarních pampeliškových listů -
1/2 hrsti bazalky
1 stroužek česneku
1 šalotka
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamikového octu
sůl
pepř
1 vajíčko na hniličku
1 plátek veky
olej 1/2 lžíce ( na opečení veky)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu. Do vroucí vody pak vložíme vejce a vaříme je 7 minut. A pak zchladíme a opatrně oloupeme.

  2. Mladé pampeliškové i bazalkové listy opereme, osušíme v utěrce a roztrháme na kousky.

  3. Šalotku a česnek nakrájíme na jemné kostičky a promícháme je v míse s opranými lístky.

  4. Olej rozšleháme se solí a pepřem, až se sůl rozptýlí, teprve pak přidáme ocet.
    Těsně před podáváním salát promícháme se zálivkou.

  5. Naklademe na talířek, přidáme malé kostičky veky, které jsme osmažili dozlatova na oleji a navrch dáme vejce, které jsme nad salátem opatrně rozkrojili.

  6. Připravený salát ihned podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu Pampeliškovo-bazalkový salát

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes::yes::-K pampelišky jsou skvělé - naučila jsem se je jíst a těším se na zahrádku, kde si vždy pár lístků utrhnu ( zbavila jsem se všech žaludečních potíží) <3

    Odpovědět

Tématické fráze: bazalkovy salat recepty bazalkovy salat