Velikonoční sekanice neboli nádivka

Suroviny na 1 velký pekáč

2 veky (= cca 17 rohlíků) nakrájené na kostičky
uzená polévka (vývar z masa) podle potřeby
6 - 8 žloutků (ale i více)
uzené maso vařené, nakrájené na kostky (používám uzená žebra asi 2,5 kg)
čerstvé vrcholky kopřiv spařené a nasekané (nebo popenec, petrželka apod)
mletý pepř
mletý zázvor
muškátový květ nebo oříšek
sůl – opatrně, vývar je slaný !!!
strouhaná houska na zahuštění, je-li třeba
z 6 - 8 bílků sníh

Postup přípravy receptu

  1. Kostičky housky zaliji studeným vývarem a nechám vsáknout (nesmí plavat, jen tak, aby houska byla navlhčená).

  2. Přidám žloutky, nakrájené maso, nasekané kopřivy, koření, opatrně dosolím, je-li třeba a dobře promíchám.

  3. Je-li potřeba, zahustím strouhankou a nakonec lehce vmíchám sníh z bílků.
    Když spěchám, ani nedělám sníh, jen vmíchám celá vajíčka. Sekanice je sice hutnější, ale chuť se tím nijak nezmění.

  4. Peču v dobře vymazaném pekáči při cca 180°- 200°C dozlatova.
    U nás se sekanice podává teplá, s bramborovým salátem. Dobrá je i studená.

Poznámka od kuchařky

Koření není nezbytné, nebo lze použít i jiné podle chuti.

Komentáře k receptu Velikonoční sekanice neboli nádivka

Tématické fráze: velikonoční sekanice - recept velikonoční nádivka recept sekanice velikonoční sekanice recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka sekanice z rohlíků velikonocni nadivka recepty recept na velikonoční nádivku velikonoční sekanice recept jak se dela sekanice nadivka recept sekanice recept rychlá sekanice sekanice podle babičky cepty jarní sekanice sekanice od babicky sekanice velikonocni sekanice s cuketou jak se dela velikonocni sekanice