Vánoční polévka Tatra
Recept ještě nebyl hodnocenHlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
1) Salám nastrouháme nahrubo. Na plátky veky dáme domácí bramborový nebo vajíčkový salát. Na každý plátek navrstvíme nastrouhaný salám, přidáme měsíček vajíčka, kousek…
Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku…
Kdo by neměl rád smažené vaječné topinky! Zvlášť když je vytuníte zajímavými přísadami. Sýrem ochucené těstíčko, které je dokřupava opečené na krajíčku veky, s pořádnou…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Chlebíčky by neměly chybět na žádném slavnostním pohoštění. S jejich vzhledem si můžete pohrát a ozdobit je tak k dané příležitosti. Tyto kousky jsou velikonoční, a tak…
Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat…
Veku nebo toastový chléb nakrájíme na plátky, sýr také nakrájíme na plátky.Naskládáme střídavě do máslem vymazané zapékací misky tak, aby sýrové plátky trochu přečnívaly…
Překvapte nečekanou návštěvu netradičními chlebíčky, avšak ne slanými, ale sladkými. Smažené chlebíčky v těstíčku, spojené džemem, s meruňkovým krémem a šlehačkou…
Potěšte své strávníky topinkami připravenými na grilu, které jsou namazané směsí z mletého masa. Jak směs masa ochutíte, je čistě jen na vás, fantazii se meze nekladou.…
Když nevíte co rychlého připravit k večeři, protože rodina už nedočkavě vyhlíží něco k snědku, bude se vám hodit tento rychlý recept na zapečené chlebíčky. I s přípravou…
Vyzkoušejte luxusní variace na oblíbené chlebíčky! Kombinace jemné brynzy, kvalitní šunky a sladkých fíků na křupavém pečivu potěší každého gurmána. Ideální jako stylové…
Chlebíčky s Lučinou, anglickou slaninou a uzeným sýrem přinášejí spojení jemnosti a výrazné chuti. Krémová Lučina, slanina a voňavý uzený sýr vytváří dokonalou…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Chlebíčky s našlehanou lučinou a ananasem přinášejí svěží spojení jemného sýrového krému a šťavnatého ovoce. Ideální volba pro slavnostní pohoštění, která potěší nejen…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…
Jako lahodné a rychlé pohoštění můžeme podávat opečenou veku s jednoduchým a svěžím salátem z avokáda, mozzarelly a rajčat. Salát dochutíme balzamikovým octem, který mu…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu.Přidáme 2 lžíce nastrouhaného…
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem,…
Výborná nádivka plná krůtího a kuřecího masa, vajec a zelených kopřiv navodí jarní náladu. Můžeme ji servírovat zatepla i studenou. Ideální je ji připravit den předem a…
Dobrý nákyp se zeleninou můžeme připravit k obědu či večeři. Pečivo a dušený pórek s brokolicí zalijeme smetanou s vejci, posypeme šunkou a na závěr i sýrem, který se…