Velikonoční sekanice III

lenka-m Kuchařka:

Vepřové maso 6 názorů

54

Suroviny

2 chlebíčkové veky
15 vajec (oddělit žloutky od bílků)
1,5 kg uzeného masa (krkovice)
1/4 kg vepřového masa (krkovice)
1 sáček majoránky
sůl
pepř mletý
1 velká palice česneku
4 lžíce strouhanky
kopřivy nebo nať petržele
vývar z masa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme a rozkrájíme na kostky.

  2. Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa, jen tolik, co večka nasaje. Jinak by hmota byla příliš řídká.

  3. Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl, pepř a promícháme.

  4. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný, tuhý sníh z bílků.

  5. Připravenou směs dáme na plech nebo pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dáme péct.

  6. Pečeme asi 45 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční sekanice III

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • spagetka spagetka

    Kdyžse podíváš na podobné recepty jako velikonoční hlavička nebo nádivka, tak jsou vlastně obdobné - a přesně, 1 za rok...:-p:-p a hlavně, množství přece děláš podlepočtu strávníků, navíc se tohle jídlo dá naprosto skvěle zmrazit, takže nevidím problém ;-)
    Mně tam osobně chyběj bylinky, ale každopádně :-p:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pokud má být velikonoční nádivka nebo sekaná opravdu dobrá,tak se na ní nemá šetřit.Raděj z poloviční dávky než šetřit na surovinách.;-)A jednou za rok se to dá zvládnout ne?:-p;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Kalinka Kalinka

    Ale ono i tech patnact vajec je dost, jeste ze mame domaci :)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-D:-D Tak to upeč z poloviční dávky;-)

    Odpovědět

  • krijan krijan

    Koupit 1 1/2 uzeného masa,tak vykrvácím.Ale jinak supr.:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo