Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o…
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji. Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak…
Panenku nakrájíme na plátky cca 3 cm silné, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme paprikou.Na rozehřátém oleji (dáme tak 2 PL) zesklovatíme nadrobno nakrájenou…
Hovězí maso umyjeme, uvaříme ve slané vodě. Měkké maso nakrájíme na plátky.Na sádle zpěníme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme plátky masa a drcený pepř. Chvilku…
Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Z jemně nasekané čerstvé šalvěje, oleje, česneku a sójové omáčky umícháme marinádu, do které maso naložíme a necháme…
Cibuli nakrájíme na jemno. Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na…
Zelí pokrájíme a lehce posypeme solí. Zatím, co se zelí potí, v kastrolu rozpustíme máslo s medem. Přihodíme lehce vymačkané zelí a několik minut posmažíme. Zužitkujeme…
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a orestujeme.Podlijeme vývarem a dusíme.Přidáme nakrouhané zelí a…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dobře očištěná játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, česnek, bylinky a koření. Uděláme jíšku z…
Fazole namočené přes noc uvaříme v osolené voděNa oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kečup, majoránku, prolisovaný česnek, gulášové koření,…
Očištěné a omyté maso a v mléce namočené a dobře vymačkané žemle na strojku umeleme, přidáme vejce, na kostičky nakrájenou slaninu a na sádle osmaženou cibuli, sůl,…
Panenku zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a pak na ní opečeme ze všech stran panenku.…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Z očištěného masa nakrájíme 4 plátky a naklepeme je z obou stran. Každý plátek osolíme opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý dáme špalík slaniny a čtvrt…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Kotlety zprudka opečeme na oleji z obou stran,pak tuk slijeme a zalijeme troškou vývaru. Na každý plátek masa dáme sýr-každý jiný, přiklopíme pokličkou, ztlumíme oheň a…
Zeleninu očistíme. Nakrájíme ji na hrubé větší kousky. V pánvi na oleji orestujeme z obou stran čtvrtku kuřete posypanou Mexickým kořením.Do pomaláku vložíme zeleninu…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova…
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme…
Maso pokrájíme na proužky. V misce smícháme proužky masa s gyros kořením, hořčicí, olejem a necháme přes přes noc naložené. Druhý den pokrájíme omytý pórek,…
Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Na masovém mlýnku ho nameleme do mísy, společně se sýry a cibulí. Na závěr dáme do mlýnku kousek tvrdého pečiva na…
Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme. Maso lehce…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…