Formanská kola

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

500 g vepřové krkovičky vcelku
2 pikantní klobásy
100 g anglické slaniny
300 g listového baby špenátu
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
pepř
sůl
vývar
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a mírně naklepeme.

  2. Osolíme, opepříme posypeme paprikou a potřeme utřeným česnekem.

  3. Poklademe plátky slaniny a špenátem, který jsme předtím spařili.

  4. Doprostřed položíme klobásu a stočíme do rolády.

  5. Maso zašijeme a povrch ještě osolíme a okořeníme.

  6. Přendáme do vyššího pekáčku a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C a necháme asi 20 minut zatáhnout.

  7. Poté přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme kolečka cibule, zakryjeme alobalem a pečeme asi hodinu.

  8. Odstraníme alobal, maso přelijeme výpekem a dopečeme dočervena - asi půlhodiny.

  9. Hotové maso vyndáme a udržujeme teplé.

  10. Výpek s cibulí vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem.

  11. Šťávu prošleháme, dochutíme a necháme na nízké teplotě 20-30 minut provářet.

  12. Z masa odstraníme nitě a nakrájíme na kolečka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Formanská kola

Tématické fráze: formanská polévka formanská roláda recept na kolu kola recept formanská polévka recept polévka formanská veprove kolo recepty-formanská kola recept kola recept formanska polevka koly recepty recept kol formanská krkovička recept závin nebo kolá špenátový vepřové kol slaný kolá recept recept na domácí kolu něco se špenátem recept formanská vepřová kola domácí bylinková kola

Zapomněl/a jsem heslo