Formanská kola

Suroviny 4 porce

500 g vepřové krkovičky vcelku
2 pikantní klobásy
100 g anglické slaniny
300 g listového baby špenátu
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
pepř
sůl
vývar
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkrojíme na plát a mírně naklepeme.

  2. Osolíme, opepříme posypeme paprikou a potřeme utřeným česnekem.

  3. Poklademe plátky slaniny a špenátem, který jsme předtím spařili.

  4. Doprostřed položíme klobásu a stočíme do rolády.

  5. Maso zašijeme a povrch ještě osolíme a okořeníme.

  6. Přendáme do vyššího pekáčku a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C a necháme asi 20 minut zatáhnout.

  7. Poté přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme kolečka cibule, zakryjeme alobalem a pečeme asi hodinu.

  8. Odstraníme alobal, maso přelijeme výpekem a dopečeme dočervena - asi půlhodiny.

  9. Hotové maso vyndáme a udržujeme teplé.

  10. Výpek s cibulí vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem.

  11. Šťávu prošleháme, dochutíme a necháme na nízké teplotě 20-30 minut provářet.

  12. Z masa odstraníme nitě a nakrájíme na kolečka.

Komentáře k receptu Formanská kola

TIP dne na email

Tématické fráze: formanská polévka recept na kolu formanská roláda kola recept formanská polévka recept polévka formanská veprove kolo recepty-formanská kola recept kola formanská roláda recept recept na kolá recept formanska polevka koly recepty recept kol formanská krkovička recept závin nebo kolá špenátový vepřové kol slaný kolá recept recept na domácí kolu něco se špenátem recept