

Uzenářské hovězí
Suroviny 4 porce
- 400 g hovězí kýty
- 50 g anglické slaniny
- 1 pikantní klobása
- 70 g šunky vcelku (ne lisované)
- 1 cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.
Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme.
Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.
Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar.
V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme.
Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Upraveno podle "2000 nejlepších receptů".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzenářské hovězí
-
+8
-
Tak to bude "prudce"jedlé,mňam
Další bodík
-
Děkuju, jsem ráda, že se recept líbí.
Manžel chodil do kastrolu tak dlouho, že už na zítra nebude.
Budu muset vařit znova, něco jiného - ale to já ráda...
-
Elí, tak to předem vypadá na velkou dobrotu a takové věci my rádi
Dávám ti ráda 5.bodík
-
Martinko, tykání je tu docela běžná věc, takže budu jen ráda.
Domácí uzené je skvělé, ale asi by mělo být i tepelně upravené, protože se opéká opravdu jen chvilku.
Děkuji všem za zájem, ta kniha receptů, ze které jsem čerpala, mě ještě nezklamala, i když si to občas lehounce upravím podle aktuálních zásob a rodinných chutí... -
Elizo, myslíš že postačí domácí uzené
Asi se ptám zbytečně, ale mě zajímal výraz "ne lisovaná šunka", jestli jsem se nějak dotkla, omlouvám se, zda můžu i požádat o tykání, i když se neznáme -
Eli, to je krása, to bych si dala hned
-
Myslela jsem, že by to měl být vyuzený kus masa, šunka z vepřového - kýta nebo i krkovice. Ne slisované kousky zbytků masa, které při opékání prskají nacucanou vodu a ohrožují kuchaře. Jestli to neznáte, máte štěstí na nákupy.
-
Super
for martina72 - dle mého názoru šunka od kostitedy ta nejlahodnější šunka
-
Můžete mi prosím napsat, co je ne lisovaná šunka
Myslela jste tou lisovanou krájenou