Plnený zelný list z červeného zelí

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 80 min + priprava 3 velke porcie Mleté maso 6 názorů

Suroviny

1/2 malá hlávka červeného zelí
250 g mletého vepřového masa
50 g malé červené čočky
1 bobkový list
1 větší cibule
3 stroužky česneku
200 g anglické slaniny (může být i Oravská slanina)
1 ČL nasekaného tymiánu
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym nebude Vasa sosovica tak na skus….v ziadnom pripade nie rozvarena.

  2. Po uvareni, sosovicu nechame na sitku odtiect.

  3. Cervenu kapustu rozdelime na listy a na 3 minuty ich ponorime do vriacej vody.

  4. Vyberieme ich a nechame vychladnut. Z listov odstranime vsetky hrube zily, tie ktore sa nedaju odstranit, tak ich trochu zrezeme, tak aby nam listy ostali v celku.

  5. Cibulu nakrajame nadrobno a slaninu na male kusky. Polovicu udusenej cibule a 50 g slaniny pridame k mletemu masu. K masu dame sosovicu, nasekany tymian a prelisovane struciky cesnaku, osolime (asi pol CL) a okorenime cerstvo mletym korenim.

  6. Maso vymiesame a naplnime kapustove listy. Ja som naplnila 4 listy a ostala mi jedna gulka bez listu.

  7. Na dno zapekaciej misy dame trochu masla a prelozime zbytok vypecenej slaniny a orestovanej cibule. Kapustu, ktora nam ostala (aj ta surova )nakrajame na male tenke pruzky a pridame do misy.

  8. Uvarila som si vyvar z kocky. Poukladala som naplnene listy do misy a zaliala horucim vyvarom, doliala som este aj horucu vodu.

  9. Misu prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 60 minut a ked som ochutnala nezabalenu gulku, tak som pridala este 20 minut.
    Podavala som so zemiakovou kasou, omacku som nezahustovala.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2584

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plnený zelný list z červeného zelí

  • maiva maiva

    Moc pěkné, s čočkou by mi nikdy nenapadlo:-p+:yes:určitě dobrota:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Masula Masula

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    magdalenka: vies co..ja robievam mlete maso z 80 percent bez vajca, vobec s tym nie su problemy. No a s tou sosovicou to bolo tak....chcela som tam dat povodne ryzu , ale som zistila, ze nemam doma ani zrnko, tak doslo na strukovinu:-8. A bolo to fajne fajne. Odvtedy som to robila takto aj pre rodinu na SK a uz ma ani nenapadne davat ryzu.....btw, stastnu ruku pri dnesnych volbach, tentoraz sa musia obist bez mojho hlasu...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ahoj, mám dotaz, drží to pokope aj bez vajca? Nenapadlo by ma do plnky dávať šošovicu, ale nikdy nehovor nikdy...:-)) Kapustné listy plním len biele (len raz som robila červené, lebo v obchode nebola biela kapusta), obyčajne v PH a vo veľkom, manžel zbaští naraz bez problémov 8 závitkov...naučil sa ich jesť práve kedysi v Nemecku, ale to bolo v NDR...

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Toto udělám. Červenou čočku dělávám často, tak mám inspiraci.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zdeněk pohlreich zelné závitky závitky z červeného zelí s čočkou lahodné zelné závitky maso v cervenem zeli pol s červeného zelí plnene zelne lisry z cerveneho zeli s masem závitky z červeného zelí s mletým masem závitky z červeného zelí s mletým masem zelné závitky z červeného zelí s mletým masem a čočkou holubce podle pohlreicha kysané zelné závitky s mletým masem pohlreich zelný salát ndr zeli listy recept červený zelný list závitky plnený kapustny list

Zapomněl/a jsem heslo