Jemný bramborový krém s liškami a slaninou

maris Kuchařka: maris

Polévky 17 názorů

Suroviny

500 g brambor
hrst lišek
100 ml smetany
50 g libové anglické slaniny
1 litr vývaru
1 lžíce másla
sůl
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky.

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko podlijeme vodou a dusíme je též doměkka. Udržujeme je teplé.

  4. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je a polévku zjemníme smetanou.

  5. Slaninu nakrájíme na úzké proužky, nasucho je opečeme na pánvičce a necháme odsát tuk, nejlépe na kuchyňské papírové utěrce.

  6. Polévku rozdělíme na talíře a do každého dáme opečenou slaninu, lišky a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Kdo nemá rád nebo nemůže slaninu, může ji vynechat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jemný bramborový krém s liškami a slaninou

1 2

Tématické fráze: krém z lišek lišky krém krém z lišek recept recept na krém z lišek polévka z lišek ze slaninou polévka bramborový krém s liškami bramborovy krém s tymianem bramborový krém s opečenou slaninou polévka bramborový krém a liškami lišky se slaninou krém lisek polevka jemny bramborovy krem

Zapomněl/a jsem heslo