

Zapékaná kapusta s houbami a rýží
Suroviny 4 porce
- 1 varný sáček rýže
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 malá sklenička sterilovaných hub
- 300-400 g kapusty ( slov. kel´)
- strouhaný sýr
- tuk
- sójová omáčka
- vývar
- sůl
- pepř
- sušená paprika
- kmín
- majoránka
- kečup
Postup přípravy receptu
Uvaříme rýži.
Na tuku osmahneme cibuli a česnek, přidáme okapané houby, všechno koření a sůl. Několikrát promícháme, přidáme nakrájenou kapustu a asi 2 minuty prohříváme za stálého míchání, vmícháme rýži, promícháme a nasypeme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme vývarem a pečeme asi 30 minut.
Ke konci zakapeme sójovkou, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.
Necháme rozpustit a podáváme horké.
Poznámka od kuchařky
Houby lze i čerstvé podušené nebo hrst sušených předem namočených. Kapusta může být i růžičková - v tom případě růžičky rozpůlíme a pokračujeme dle receptu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaná kapusta s houbami a rýží
-
Tak měla jsem k obědu a bylo to moc dobré
. Malilinko jsem si pozměnila postup, a to že jsem dala rýži rovnou upéct v zapékací misce, kam jsem pak těsně před tím, než byla úplně měkká, dala kapustu, houby, česnek a veškeré koření a zapekla dohromady, a výsledek je myslím naprosto stejný
. Jen se nebát pořádně osolit a okořenit (i jiným kořením než v receptu). Dávám bodík.
-
Ano, to jsou ty drobné rozdíly mezi češtinou a slovenčinou...slibuju, že příště dám do závorky u sporných slov i slovenskou variantu
-
aha....az teraz som si vsimla poznamku a tam sa hovori o ruzickach...takze je zjavne, ze ide o kel
-
z vlastnej skusenosti viem, ze pre slovaka nie je kapusta to co pre cecha. prosim zizalka....mate na mysli....kel???? kel je take co sa podobna na kapustovu (zelnu) hlavku...a ma take kucerave listy....