Bylinková kachní prsa

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 60 minut 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

2 kachní prsa s kůží
drcený kmín
sůl
rozmarýn - čerstvá snítka, můžeme použít i tymián
2 stroužky česneku nebo jeden velký stroužek paličáku
cca 1 lžička hladké mouky
vývar dle potřeby a chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout cca 30 minut, ale už je nedáváme do chladna. Rozpálíme pánev nebo kastrol (bez tuku!) a prsa dáme smažit společně se snítkou rozmarýnu nejprve kůží dolů na cca 6-7 minut, dle jejich velikosti. Kůže pustí dostatek tuku, takže žádný jiný tuk potřebovat nebudeme.

  2. Po osmažení otočíme kůží nahoru, přidáme už i na placičku rozmáčknutý česnek a smažíme dalších cca 6-7 minut. Pokud by se nám snítka rozmarýnu začala připalovat, vyndáme ji během otáčení prsou už ven a zrovna tak i česnek. Potřebujeme navonět výpek, nikoliv ho nechat zhořknout, takže jakmile česnek hnědne, pryč s ním.

  3. Během smažení rozpálíme troubu na 220°C. Až budou prsa hotová, osmažená, vyndáme je na talíř nebo zapékací misku, přelijeme lžící tuku, osolíme, troubu vypneme a prsa v ní necháme cca 10 minut dojít (nepřesušit!, někdy stačí 5 minut). Jestliže máme radši méně propečená, stačí je po vyndání z pánve na talíř osolit, zakrýt alobalem na cca 5 minut a nechat dojít a zatáhnout.

  4. Během čekání na odležení masa z pánve, na které jsme prsa smažili, slijeme přebytečný tuk a ponecháme jen nezbytně nutnou "připečenou" část, kterou zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání jí opražíme. Pak přilijeme vývar dle potřeby, hustoty sosu. Necháme provařit, dosolíme dle chuti.

  5. Prsa pokrájíme na slabší plátky, které rozložíme na talíř do vějíře k příloze (brambory, noky...) a přelijeme sosem, který jsme si připravili. Podávat můžeme například i s červeným zelím nebo červenou řepou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinková kachní prsa

Tématické fráze: kachní prsa kachni prsa na bylinkach kachní prsa na rozmarýnu jak dlouho smazit kachni prsa jak dlouho se smazi kachni prsa kachní prso s kůží kachní prsa v bylinkové marinádě restovaná kachní prsa kachni prsa recept prso s bylinkami recepty na kachní prsa kachna na medu a bylinkach kachní prso na rozmarýnu kachni prsa na rozmariu kachní prsa na bylinkách a medu recepty kachna s bylinky kachni prsa na rozmarynu priprava jak dlouho se smazi kachni prso kachni prsa a priloha jak smazit kachni prsa s kuzi

Zapomněl/a jsem heslo