Řecká pánev

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 minut 1-2 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

1-2 plátky krkovice nebo kotlety
1 středně velká cibule
oregano
římský kmín
asi lžíci oleje
Příloha:
1 větší mrkev
1/2 menší brokolice
2-3 stroužky česneku
vývar
1 sáček rýže
několik vlásků šafránu
špetka kurkumy
1 lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si maso nakrájíme na nudličky a dáme je do misky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, oregano a římský kmín-zhruba 1/4 lžičky, raději méně. Osolíme za zakapeme olejem.

  2. Na druhý den na trošce oleje maso zprudka opečeme tak, aby malinko zhnědlo a přidáme trochu vývaru. Dusíme do částečného zredukování vody, aby nám zůstala i šťáva.

  3. V osolené vodě uvaříme sáček rýže, přidáme několik vlásků šafránu a špetku kurkumy. Uvařenou rýži dáme zatím bokem.

  4. Na lžíci másla restujeme na nudličky nakrájenou mrkev, růžičky brokolice a plátky česneku-zhruba 4 minuty. Vše osolíme a zalijeme trochou vývaru a provaříme. Do této směsi přidáme rýži a společně ještě chvíli prohřejeme. Na talíř naložíme doprostřed rýži se zeleninou, obložíme ji hotovým masem a polijeme šťávou.

Poznámka

Zdroj - Jiří Babica

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Řecká pánev

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    jozka2: To asi ano, ale tu tady málokdy seženu;-)

    Odpovědět

  • jozka2 jozka2(neregistrovaný)

    ked to ma byt po grecku tak namiesto bravcoviny by som to robila s baraninou

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • marcik:;-)

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Řekové nemají moc hovězí maso, místo toho je tam hojnost telecího. Ohledně toho vepřového, tak to jsem reagovala na Rebeku, jak psala o vepřovém v Řecku. Trochu mne tady znáte a tak víte, že nezasahuji nějak do diskuzí. Ale 22 let v Řecku a s řeckým manželem a hlavně s tchýní... :-D

    Odpovědět

  • čumím čumím(neregistrovaný)

    Jana Remkova:Fakt jo, bo nejsou muslimové.
    Oprašte zeměpis!

    Odpovědět

  • marcik: Jo? Fakt tam jedí vepřové?? Tak fajn, snad se tam ještě někdy dostanu a určitě si dám, ikdyž bych neměla. Teoreticky by vůbec ale nevadilo tohle jídlo udělat i z kuřecího masa;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • marcik marcik

    Jo a bodík už letěl :yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Recept perfektní, to se musí nechat, tak jako vždy od Janky :-K V Řecku se vepřové jí tak jak tady. Ale tento recept tam nemají :))) Ale celkově jsem si všimla i u jiných kuchařů, že kde dají oregano nebo olivy, tak to nazvou "po Řecku" :-D

    Odpovědět

  • rebeka: No, vidíš, v Řecku jsem ještě nebyla, tak nevím! :-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I nám by chutnalo:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    nevím sice, co je na tom řeckého:-D, myslím, že v Řecku se moc vepřového nejí, ale budiž... když to tak nazval JB, nev to nešť:-D
    Jani, máš fakt pěknou pánev:-8:-D;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Mishka Mishka(neregistrovaná)

    spagetka:Tak to znám, také mám doma metrákového drobečka;-)se lžící věčně v ruce.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: řecká rýže pánve babica panev babica řecká jídla recepty plněná krokovice recka ryze recept zeleninová pánev babica rýže na pánev recept řecká rýže kureci nudlicky po recku babica řecké maso babica kuřecí zeleninová pánev recept na řeckou pánev vepřové platky po řecku řecká pnev jiří babica pánev řecká pánev podle babici kureci nudlicky po recku recke brambory babica veprove maso na panev

Zapomněl/a jsem heslo