Plátky z krkovičky s Ljutenicí v PH

Suroviny

3 plátky z krkovičky
6 plátku uzeného oštěpku
Ljutenica - bulharská zeleninová směs
sůl
pepř
olej
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plátky lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přeložíme je do PH (kdo má kameninovou nádobu, opeče přímmo v ní), každý potřeme lžící Ljutenice, podlijeme 100 ml vývaru (nebo vody) a zapneme na High (cca 4 hodiny).

  2. Když jsou plátky hotové, na každý dáme dva plátky sýra a zprudka zepečeme pod grilem.

  3. Podáváme s fazolkami, opečenými bramborami nebo bramboráčky a na každý talíř přidáme podle chuti Ljutenici.

Komentáře k receptu Plátky z krkovičky s Ljutenicí v PH

  • maris maris(autor receptu)

    Marta: moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že chutnalo. Udělala jsi moc dobře, že jsi PH koupila, určitě budeš s ním moc spokojená;-):-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    maris: Recept jsem našla až včera, sliny se začaly sbíhat okamžitě.
    Hrnec mám jen týden a pomalení jsem si už zamilovala. Bohužel jsem zjistila, že došla Ljutenice, tak jsem nahradila Ajvarem. Bylo to úžasně dobrý, za recept děkuji.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    maris:Aha,tak toto je opravdu něco jiného.Díky.:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Božínku, zase dobrůtka:yes::-p Ten hrnec si objednám, ale bude dílo, než se v něm naučím připravovat zdejší pochoutky:-O:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To by u nás určitě šmakovalo:-p+9:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Pajaska: díky:-K
    Složení je jiné - toto je: paprika, baklažán,rajčata cibule,česnek, petržel, feferonky, sůl, slunečnicový olej. Podívej se po ni, je moc dobrá :-p:-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Recept mňamka.:yes::yes:O lutenici jsme se myslím zde už kdysi bavili,jesli se nemýlím.U nás na severu se prodávala a snad ještě prodává na topinky.Z brambor,cibule,protlaku...Netuším,jestli je to to samé nebo je tato jen ze zeleniny.Ani jsem ji u nás neviděla.:-O Musím se po ní podívat.:-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Luxusní :-):yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Aha . Tak už jsem zase o něco chytřejší...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    cekrops:Já jsem minulý týden pomalila roštěnky 4 hodiny na high a můžu říct, že masíčko bylo šťavnaté, ALE nic se nerozpadalo.To je hlavní rozdíl oproti papiňáku, kde maso sice změkne, ale je takové..no ne moc kompaktní;-).

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    cekrops: ono se to " vaří " i na High hodně mírně, to je právě kouzlo PH - maso z něho je krásně měkké, štavnaté, ale ne rozvařené, zůstane pevné. Pravda, plátky by se asi mohly dělat kratší dobu, ale určitě ne o moc;-):-)

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

  • cekrops cekrops

    Já teda nemám PH ale přeci jen - péct 4h na High ? :-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • chocolate chocolate

    rebeka:Rebi, běžně ji mají v Bille i Albertovi u kečupů.
    Nebo http://www.toprecepty.cz/recept/21153-ljutenice-po...
    Maris:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovicka v ph ljutenica recept plátky s ajvarem recept guláš s ajvarem co s plátkem krkovičky roštěnky s ljutenicí recepty s ljutenicí krkovice platky štavnate platky krkovičky plátky krkovičky v pomalém hrnci krkovička na ajvaru krkovička s ajvarem recepty z krkovičky recept na maso s ljutenicí králík s ajvarem recept recepty plátky krkovičky recepty krkovička plátky vepřový guláš s ajvarem krkovice pečená s ajvarem recept z ljutenice