Celerovo-uzená-zimní polévka
Recept ještě nebyl hodnocenŽebra si omyjeme a dáme vařit společně s jednou cibulí a 4 stroužky česneku do hrnce s vodou, lehce osolíme. Celer si nakrájímen na kostičky a lehce osmahneme na trošce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebra si omyjeme a dáme vařit společně s jednou cibulí a 4 stroužky česneku do hrnce s vodou, lehce osolíme. Celer si nakrájímen na kostičky a lehce osmahneme na trošce…
Dáme vařit uzená žebra, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a pozvolna vaříme cca 60 minut, až je maso měkké.Po uvaření maso obereme od kosti a vložíme do vývaru,…
Na nakrájené slanině osmahneme cibulku. Restujeme asi 10 min, přidáme nakrájené rajčátka a restujeme dalších asi 5 min. Přidáme protlak, promícháme, poté přidáme fazole…
Žebírko si uvaříme, obereme a nakrájíme na kousky, necháme si nějaký vývar a z ostatního si uděláme polévku. Slaninu si nakrájíme nadrobno, necháme ji osmahnout, přidáme…
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem…
K přicházejícím svátkům jara patří také velikonoční nádivka. Můžeme do ní také přidat oblíbenou jarní bylinu a to medvědí česnek. Nádivka s uzeným masem, příjemně vonící…