Pečínka z vepřového ořezu a uzených žebírek

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 13 názorů

Suroviny 4 velké

600 g vepřového ořezu
1 kus uzených žeber
2 cibule
6 stroužků česneku
mletý zázvor
mletá červená paprika
celý kmín
solamyl
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku si dáme nakrájená, nebo nasekaná uzená žebírka na menší kusy, vepřový ořez, který už je nakrájený, osolíme, dáme zázvor, mletou červenou papriku, kmín, cibule nakrájené na měsíčky a česnek nakrájený na plátky.

  2. Všechno pěkně promícháme, zalijeme vodou, aby maso nahoře jen trošku koukalo, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  3. Tak po půl hodině zalijeme vodou s rozmíchaným solamylem a dáme jí tolik, kolik potřebujeme podle porcí až je maso zlatavé a měkké.

Poznámka od kuchařky

Opět má improvizace s výbornou šťávou. Podávala jsem s opečenými bramborami a špenátem-mohou být i jiné přílohy.

Komentáře k receptu Pečínka z vepřového ořezu a uzených žebírek

  • suslajda suslajda

    Ráda kombinuji vepřové+uzené maso šťavička je pak:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    krásný šťavnatý receptík Janinko :-K:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    To je teda nálož.:-O Musíte mít dobrý žlučník. Mně k tomu nesedí ty opékané brambory, dala bych si bramborový knedlík a samozřejmě poloviční porci masa.:-))

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Zdravím a +10:yes:, dnes jsme měli k obědu něco podobného- vepř.ořez a domácí uzený bůček, kedlubnové zelí, bramborové knedlíky. Nemá smysl psát další recept, s dovolením přidávám foto. Nemáme doma mlhu, z talíře se ještě kouřilo. :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • vladi vladi

    ;-) zase jedno "prudce" jedlé jídélko- to jste si dali " do nosu", já dnes vymyslela jen" špenátové palačinky" - jsme po těch velikonocích nějak až moc "namaštění"- tak zase trošku dietně!!!Ale na tom že to máš moc pěkné /foto/ a bylo to určitě ňamka- to nic nemění.Je Vám to přáno!!:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko zase perla.+bodík 8

    Odpovědět

  • helwe59 helwe59

    Dobrá volba a pěkné foto,to Vy ale máte pokaždé.
    Já mix masa používám,když potřebuji uvařit pro
    více lidí a pokaždé je to jedlé:-?:-))
    Držím palce při dalších výtvorech.:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Jani krása nebeská:yes::yes::yes:Až tady po ránu slintám:-)):-)):-))jé ty žebírka mě nějak podezřelá jsou:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Dobrá kombinace masa s uzeným:yes::-), špenát bych si k tomu taky dala a jak moc ráda:-8:yes:

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Kolik kilo,nebo deko je 1kus uzených žebírek?:-//

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :yes::-) Nádherné masíčko , se špenátem a bramborovými noky :-D:-D paráda :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně šťavnatá a voňavá dobrota,mňam:-p:yes::yes:A s tou přílohou bych si pochutnala velice:-K(A nebo bez a jen namáčet chleba do té šťávičky hůůů:-p:-p)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Pekný mix údeného a čerstvého mäsa. Musí (muselo?) to byť chuťovo zaujímavé. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřový ořez recepty babicovy dobroty 6.4.2013 babicovy dobroty recept z 6.4.2013 babicovi recepty 6.4.2013 vepřový ořez uzená vepřová žebírka pecínek vepřové žebírka pečené na zelí vepřový ořez recept recepty uzená žebírka veprove orezy recepty babicovy dobroty recepty 6.4.2013 babicovy dobroty 06.04 2013 babicovy dobroty recepty z 6.4.2013 babicovy dobroty 06.04.2013 uzene vepr.zebirka recepty z hovězího ořezu hovězí orez recept uzená vepř. žebírka co uvařit z ořezů