Mazurská zelná polévka

Suroviny

250 g uzených žeber
500 g kysaného zelí
cibule
300 g brambor
sůl
kmín
mletý pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso zalijeme vodou, uvaříme, obereme a nakrájíme.

  2. Kysané zelí scedíme, pokud je třeba propláchneme, v hrnci zalijeme vodou a uvaříme.

  3. Ve druhém hrnci osmahneme drobně krájenou cibuli na sádle, přidáme oloupané, pokrájené brambory, zalijeme vývarem a spolu se solí, kmínem a pepřem uvaříme doměkka.

  4. Do polévky s brambory přidáme zelí, maso, podle chuti dosolíme a podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Hornická kuchařka z Ostravska

Komentáře k receptu Mazurská zelná polévka

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Podle meho gusta :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    sikulka7: houby i smetanu do podobných polévek občas dáváme, tahle mi zprvu připadala "ochuzená". Ale nakonec byla moc dobrá, spíš takový - jiný vývar ;-)

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Když přidáte houby a smetanu, bude ještě lepší! Ale to už bude Valašská kyselica. :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: zelná polévka z uzeného zelná polévka bez smetany zelná polévka bez masa polévka zelňačka hornická polévka zelná polévka z uzených žeber zelnačka polévka recepty zelna polévka z uzeného masa valašská zelná polévka polévka zelnice frankfurtská polévka zelná polévka z kysaného zelí mazurská zelná zelna polevka valasska uzená zelná polévka