Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Návykový domácí jogurt

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 540 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 480 min Příprava trvá cca hodinu, potom 8 hodin jen leží v teple.

540 min (60 min příprava + 480 min tepelná úprava, Příprava trvá cca hodinu, potom 8 hodin jen leží v teple. )

4. 4. 2023 18:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 801 kJ / 669 kcal
Bílkoviny34,60 g
Tuky37,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 504 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jogurt je výborný s ovocem a trochou skořice, nebo s ořechy a medem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 4. 2023 19:51

tejaja (moderátorka): Díky za odpověď. :-K

tejaja tejaja

24. 4. 2023 20:44

Merylas (moderátorka): Maruška, jogurt si dávam robiť vždy cez noc, okolo 17,30- 18 hod ho zapnem a ráno, keď vstanem vyberiem a dám do chladničky. Jogurtovač obsah zohreje a udržiava potrebnú teplotu. V chladničke jogurt ďalej pekne dozrieva. Vždy robím vtedy, keď už mám v chladničke len 1 l jogurtu, aby sa tam dostatočne dlho zdržal ten nový. ;-):-8 A ako píšem, kamarát mi nosí naraz vždy 4 l mlieka z farmy, takže to potom narobím 3-4 litre jogurtu.;-)
Ten urobený premiestnim z nádoby jogurtovača do litrových vedierok z jogurtu, ktoré predávajú v obchode, mám ich 6. Posledný jogurt nechávam v nádobe do jogurtovača.
A ešte tip: v jogurtovači robím nielen jogurt, ale aj acidofilné a kefírové mlieko, aj skyr.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 4. 2023 13:08

tejaja (moderátorka): Mám podobný jogurtovač o objemu 1,5 l, s termostatem a po nastaveném čase sám vypne. To už asi vypínají všechny, jen ta možnost nastavení teploty běžná není. Dělávám i z trvanlivého mléka, ohřívám na cca 40-45 °C (používám teploměr) a vmíchám jogurt. Jak dlouho jogurt děláš, když dáváš vše z chladničky? To jsem nikdy nezkoušela, dávat studené. Všude jsem četla, že se má mléko ohřát. A čerstvé převařit a nechat zchladnout na těch 40-45 °C. Tak by mě to zajímalo. :-)

tejaja tejaja

6. 4. 2023 12:32

zdenka.s: Tak to sme na tom rovnako.😄 Jogurt mam kazdy den na ranajky, pretp som ho aj dostala. Mam jogurtovac Ariete art 621 a nadam nan dopustit. Musite si ale v obchode najst dobry jogurt, ktory obsahuje dobru jogurtovu kulturu. Nebudete lutovat. Mam niekedy v chladnicke aj 5 l jogurtu, to ked mi kamarat donesie mlieko z farmy. 🤩

zdenka.s zdenka.s

5. 4. 2023 14:35

tejaja (moderátorka): Den bez jogurtu si nedovedu ani představit ,už jsem přemýšlela o koupi jogurtovače,ale když je jich tolik. . . Napsala byste mi, prosím, jaký máte konkrétně ? Děkuji :-K

21Rapo 21Rapo

4. 4. 2023 21:18

O tom jsem něco slyšela. Jogurtovač prý udržuje teplotu, to bych bez trouby jen s dekou nezařídíla. Mléko převářím, aby v něm nebyly případné nečistoty. Každopádně děkuji za doporučení. :-D

tejaja tejaja

4. 4. 2023 20:49

Mám enormnú spotrebu jogurtu a tak používam jogurtovač. :-D Mlieko nepreváram, jogurt aj mlieko vyberám rovno z chladničky. Vylejem do nádoby jogurtovača, vmiešam jogurt a zapnem. Hotový strčím do chladničky a vydrží oveľa dlhšie ako týždeň. Čím dlhšie stojí, tým je hustejší (a furt se množej :-D ). Kto používa veľa jogurtu, doporučujem jogurtovač si kúpiť.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: mléko plnotučné, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Návykový domácí jogurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6oOO