Panna cotta - italský dezert
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným vínem tomu dodá ten správný šmrnc.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 382 kJ / 1 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,46 g |
| Tuky | 56,80 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 230 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 162,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat.
Krok 2: Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu množství cukru.
Krok 3: Přidáme vanilkový cukr, popř. vanilkový lusk (rozřízneme na půl, vyškrábeme z něj obsah a celé to dáme do hrnce i s luskem).
Krok 4: Za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 5: Jakmile se bude smetana vařit, odstavíme z ohně, vyjmeme vanilkový lusk a do smetany vložíme vymačkanou želatinu. Trochu želatiny necháme pro přidání do omáčky.
Krok 6: Poté obsah rozdělíme do sklenic/misek a dáme vychladit.
Krok 7: Malinová omáčka: Do hrnce nalijeme víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne omáčka. Vmícháme zbytek želatiny.
Krok 8: Vychladlou omáčku nalijeme na každou porci ztuhlé smetany a dáme přes noc vychladit do ledničky.
Krok 9: Servírujeme za studena, ozdobit můžeme lístkem máty a trochou šlehačky.
Zveřejněno 17. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta - italský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrLp
Moje poznámka
Panna cotta - italský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrLp
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 12 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 12 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 13 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 9 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 10 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 10 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 11 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 11 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 12 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 16 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 16 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 17 hodinami
Tématické fráze:
dezert pana kota,
pana cota italský,
panna cotta,
panna cotta recept,
desert pana kota,
desert pana cota,
desert pana cotta,
italsky desert ze smetany s ovocem,
italský zákusek,
desert panna cotta,
pannacotta,
dezerty s panna cottou,
dezert ze smetany 33,
zakusek pana cotta,
pana kota dezerty,
dezet pana kota,
moučník pana cota,
recept panna cotta,
recept panna cota,
pana cotta
Suroviny:
smetana,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
želatina,
víno červené,
šťáva citronová,
želatina,
maliny
Komentáře (6)
***
"Panna (smetana): Cotta (omáčka):"
Zajímavá lingvistická konstrukce
No, dosud jsem měl za to, že panna cotta = vařená smetana
Používám to tak pořád, pro rozdělení a aby to také pochopili ti méně rozumní a inteligentní lidé. :)