Pražský koláč

bagous Kuchařka:

Moučníky , Kynuté, Ostatní 8 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

TĚSTO:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 droždí
1 vejce
1 vejce na potření
4 lžíce cukru
1-2 dcl mléka
2 dcl kysané smetany
špetka soli
NÁPLŇ:
1 šlehačka
1 ztužovač do šlehačky
1 tvaroh
1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka
cukr podle chuti
DROBENKA:
polohrubá mouka
cukr
Hera
skořice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Zpracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1x propracujeme (kyne asi 1hodinu).

  2. Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 minut.

  3. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanilkovým cukrem). Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Fotku zatím bohužel nemám. Rodina zlikvidovala dříve, než jsem stihla vyfotit...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražský koláč

  • Eliza Eliza

    Irrena: Irenko, já to šoupla do pečky a těsto bylo docela dobré, neměla jsem s ním problém. Tuk tam asi zastane ta zakysanka... Pravda je, že pražský koláč z obchodu chutná jinak, ale ani tenhle není špatný. ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Pražské koláče máme moc rádi;-);-)Dělala jsem podle jiného receptu, v tomto není opravdu žádný tuk do těsta:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Pražský koláč má svojí dlouhou a bohatou historii, ale v žádném případě nepatří do nádivky tvaroh, jen pudink se šlehačkou!

    Odpovědět

  • bagous bagous(autor receptu)

    Bibinka-děkuju mockrát;-) a všem děkuji za body:-p:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bagous, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stala dalším členem a přeju ti, aby se ti tady s náma líbilo a byla jsi tu spokojená;-)
    Koláč vypadá, že bude hodně jedlej, tak ti dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • janusa janusa

    znám, jen do krému dáváme místo šlehačky máslo...ale je to mňamka to každopádně, vždycky brzo zmizí:-))...+1:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes:1.:yes: Myslím, že to je koláč, který se pod tímto názvem prodává - a je vynikající. Často jsem ho kupovala,ale značně podražil.
    Dlouho jsem na něj hledala recept - díky za něj. Brzy určitě vyzkouším.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo