Pražský koláč

bagous Kuchařka:

Moučníky , Kynuté, Ostatní 8 názorů

57

Suroviny

TĚSTO:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 droždí
1 vejce
1 vejce na potření
4 lžíce cukru
1-2 dcl mléka
2 dcl kysané smetany
špetka soli
NÁPLŇ:
1 šlehačka
1 ztužovač do šlehačky
1 tvaroh
1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka
cukr podle chuti
DROBENKA:
polohrubá mouka
cukr
Hera
skořice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko. Zpracujeme těsto a necháme kynout, během kynutí 1x propracujeme (kyne asi 1hodinu).

  2. Z vykynutého těsta uděláme 4 koláče (placky) a necháme ještě kynout. Dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a posypeme drobenkou. Pečeme 20-25 minut.

  3. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme (do studeného pudinku vmícháme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a tvaroh s vanilkovým cukrem). Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Fotku zatím bohužel nemám. Rodina zlikvidovala dříve, než jsem stihla vyfotit...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pražský koláč

  • Eliza Eliza

    Irrena: Irenko, já to šoupla do pečky a těsto bylo docela dobré, neměla jsem s ním problém. Tuk tam asi zastane ta zakysanka... Pravda je, že pražský koláč z obchodu chutná jinak, ale ani tenhle není špatný. ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Pražské koláče máme moc rádi;-);-)Dělala jsem podle jiného receptu, v tomto není opravdu žádný tuk do těsta:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Pražský koláč má svojí dlouhou a bohatou historii, ale v žádném případě nepatří do nádivky tvaroh, jen pudink se šlehačkou!

    Odpovědět

  • bagous bagous(autorka receptu)

    Bibinka-děkuju mockrát;-) a všem děkuji za body:-p:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bagous, vítám tě v naší Topkové rodině, jíž si se stala dalším členem a přeju ti, aby se ti tady s náma líbilo a byla jsi tu spokojená;-)
    Koláč vypadá, že bude hodně jedlej, tak ti dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • janusa janusa

    znám, jen do krému dáváme místo šlehačky máslo...ale je to mňamka to každopádně, vždycky brzo zmizí:-))...+1:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes:1.:yes: Myslím, že to je koláč, který se pod tímto názvem prodává - a je vynikající. Často jsem ho kupovala,ale značně podražil.
    Dlouho jsem na něj hledala recept - díky za něj. Brzy určitě vyzkouším.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pražský koláč pražský koláč recept recept na prazsky kolac kynutý koláč 250g hladké mouky 250g polohrubé mouky recept pražský koláč prazske kolace pražský moučník recepty pražský koláč pražský koláč náplň pražský koláč historie prazky kolac pražský koláč.cz "pražský koláč" koláče z ušlehané šlehačky náplň do pražského koláče pražský koláč recepty koláče recept prazska slehacka koláč - šlehačka top prazsky kolac

Zapomněl/a jsem heslo