Lahodná čokoláda rozplývající se na jazyku je snem každého. Co všechno se s ní dá udělat?
Luxusní čokoláda, která se rozplývá na jazyku je snem snad každého z nás. Můžete si vybrat z tolika druhů od mléčné přes hořkou po bílou. Každá z nich může být dále ozvláštněna dalšími surovinami, například ořechy, ovocem, karamelem, sušenkami, ale i třeba netradičně solí nebo chilli. Čokoláda se perfektně hodí nejen k mlsání, ale i do nejrůznějších dezertů.
Využití čokolády
Asi se shodneme, že vychutnat si kvalitní čokoládu jen tak samotnou, je asi nejlepším způsobem její konzumace. Na druhou stranu se čokoláda perfektně hodí i na vaření. Jen si představte dokonalý čokoládový dort, lesklou polevu na moučník, osvěžující zmrzlinu, lahodnou horkou čokoládu nebo tekoucí čokoládu ve fontáně, ve které pak namáčíte ovoce.
Na čokoládě si mohou pochutnat všichni
V dnešní době si čokoládu mohou vychutnat opravdu všichni. Problémem je, že na klasických čokoládách si zpravidla nemohou pochutnat třeba ti, kdo se snaží stravovat zdravěji, nebo trpí nějakou intolerancí. Proto ale v dnešní době existuje i například čokoláda bez cukru nebo čokoláda bez laktózy, aby nebyl o zážitek z čokolády nikdo ochuzen.
Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zdravý jetelový sirup
Přidáno před 6 hodinami
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno před 10 hodinami
Guláš na jedničku
Přidáno před 14 hodinami
Pudinkové dortíčky
Přidáno 25. 5. 2024 19:13
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno 25. 5. 2024 09:41