Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce
S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce.
Kdy začíná jaro?
Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.
- Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok).
- Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru.
- Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května.
Nejoblíbenější jarní jídla
S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou?
- Zeleninové polévky,
- lehké jarní pomazánky,
- zeleninové saláty,
- květinové sirupy a medy,
- jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...),
- pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...).
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 14 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 55 minutami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přečtěte si Zobrazit více
Frncábníky na sádle: Neobvyklé bramboráky z Podkrkonoší v chuti fantasticky oživí lístky čerstvých kopřiv
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Vyhrajte s námi jeden z parádních grilů, se kterými bude tahle sezona dokonale nažhavená!