Co je typické pro jaro? Bylinky, saláty, zeleninové polévky a samozřejmě Velikonoce
S jarem se (bohužel) obvykle pojí jarní únava. Tu ale můžete snadno zvládnout pomocí zdravé stravy plné vitamínů, která vám dodá energii. Mezi typické jarní potraviny patří například chřest, rebarbora, špenát, spoustu bylinek, špenát nebo ředkvičky. K jaru neodmyslitelně patří samozřejmě i Velikonoce.
Kdy začíná jaro?
Na první pohled jednoduchá otázka, ovšem existuje na ni několik odpovědí.
- Astronomické jaro začíná mezi 19. a 21. červnem (liší se každý rok).
- Kalendářní jaro začíná den po astronomickém jaru.
- Meteorologické jaro začíná první března a končí posledního května.
Nejoblíbenější jarní jídla
S jarem se pojí několik typických skupin jídel. Jaké to jsou?
- Zeleninové polévky,
- lehké jarní pomazánky,
- zeleninové saláty,
- květinové sirupy a medy,
- jídla bohatá na bylinky (libeček, pažitka, medvědí česnek, ...),
- pokrmy spojené s Velikonocemi (nádivky, beránek, vajíčková pomazánka,...).
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé hot dogy
Přidáno před 2 hodinami
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Přidáno před 16 hodinami
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno před 19 hodinami
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno před 21 hodinami
Guláš na jedničku
Přidáno 26. 5. 2024 09:53
Přečtěte si Zobrazit více
Recept na jednoduchý domácí margarín bez „éček“: Zdravější než z obchodu a připravený do půl hodinky
8 skvělých tipů, jak využít k úklidu prášek do pečiva. Zvládne vyčistit troubu i vybělit utěrky
Nakupujte výhodněji s Tesco Clubcard kreditní kartou. Nyní je pro zákazníky ještě výhodnější