Kynuté těsto má spoustu využití. Hodí se na koláče, buchty, ale i pizzu nebo knedlíky
Kynuté těsto je v kuchyni velmi variabilní, neboť se hodí na spoustu skvělých sladkých i slaných dobrot. Řada lidí má však z jeho přípravy obavy, avšak pokud víte jak na to, není třeba se tomuto druhu těsta vyhýbat.
Jak se připravuje kynuté těsto?
Kynuté těsto není složité, jen vyžaduje více času na přípravu. Připravuje se nejčastěji z hladké mouky, ale můžete ji nahradit i polohrubou. Kynutí zajistí buď čerstvé, nebo sušené droždí. Myslete hlavně na poctivé propracování surovin. Kynuté těsto musí být hladké, lesklé a nesmí se lepit k míse nebo válu. Pak jej stačí nechat vykynout na teplém místě (někdy najdete i recept bez kynutí). Po zpracování požadovaných tvarů je nechte ještě chvíli odpočinout, aby nabraly na objemu. Při pečení pak troubu zbytečně neotvírejte.
Sladké a slané recepty z kynutého těsta
Z kynutého těsta lze připravit řadu slaných i sladkých pokrmů.
- Sladké recepty: koláče, buchty, rohlíčky, vánočky, záviny, koblihy, loupáčky atd.
- Slané recepty: slané pečivo (bílé pečivo i chléb), knedlíky, závin, pizza atd.
Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 8 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 10 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 16 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 17 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem
Sojanéza veganům zachraňuje Vánoce: Bez téhle falešné majonézy si totiž bramborový salát nedají
Nastavovaná kaše: Klasické staročeské jídlo z brambor a krup voní majoránkou, skvěle se hodí i jako příloha k uzenému masu