Pizza je velmi oblíbeným jídlem, které znají lidé po celém světě
Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě. Pochází z Itálie, a i když existují mnohé variace a regionální styly přípravy pizzy, základní koncept pizzy zůstává stejný: kruhový plát těsta, který je pokrytý různými ingrediencemi a pečený v troubě nebo na kamenném grilu.
Jak vypadá těsto na pizzu?
Těsto na pizzu mívá velmi podobný základ, ať už narazíte na jakýkoliv recept.
- Základem pizzy je těsto, které se vyrábí z mouky, vody, soli, droždí a oleje. Těsto se nechává kynout, což mu dává lehkou a vzdušnou texturu.
- Pravá italská pizza je známá pro tenké a křupavé těsto, ale v jiných částech světa se můžete setkat s různými druhy těsta včetně silného a měkkého.
- Na těsto se obvykle nanáší rajčatová omáčka s bylinkami (může být ale i smetanová), která dává pizze charakteristickou chuť a vláčnost.
Co všechno můžete dát na pizzu?
Na domácí pizzu můžete přidávat různé ingredience podle chuti a preference. Nejoblíbenějšími náplněmi jsou šunka, salám, různé druhy sýrů, rajčata, houby, paprika, kukuřice, olivy, feferonky, špenát, cibule, kuřecí maso, mořské plody a mnoho dalších. Kombinace těchto ingrediencí mohou vytvářet nekonečné množství variant.
Den pizzy pepperoni
Den sýrové pizzy
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na perfektní zapečené brambory, aby byly uvnitř šťavnaté a zvenku křupavé? Vláčnost zajistí smetana, o křupavost se postará sýr
Gastro glosa: Souboj porotkyň v Peče celá země? Jen snaha hejtrů narušit dojem z pořadu, který nemá tendenci rozdělovat
Holka u plotny radí: Rychlé trdelníky z listového těsta jsou na stole do 30 minut. Voní skořicí a chutnají skoro jako ty pravé