Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Michaela Landová i Mirka van Gils Slavíková patří mezi našimi cukráři k absolutní špičce.
Zdroj: Se souhlasem České televize a Mirky van Gils Slavíkové, koláž Toprecepty

Obliba pekařské soutěže Peče celá země nepolevuje ani při vysílání její třetí řady. Koncept, který nadchl miliony diváků už při prvním uvedení, totiž nepřináší žádnou kontroverzi, naopak nabízí bezproblémovou hodinu a kousek vysílání, v němž si nikdo nenadává ani neškodí. Přesto se letos někteří křiklouni v komentářích na sociálních sítích rozhodli, že „musí“ nějaký hejt vytvořit. Trnem v oku se jim stala porotkyně Michaela Landová.

Barometr zábavnosti

Přestože se Landová v pořadu objevuje již druhým rokem, právě letos se někteří lidé na internetu začali zabývat tím, že pro ně není dostatečně zábavná. Toho se chytila i některá média a za pomoci útržků z komentářů na sociálních sítích srovnávají současnou porotkyni Peče celá země s její předchůdkyní Mirkou van Gils Slavíkovou.

Místo konkrétních postřehů, které by přímo ukazovaly, kde by Míša Landová měla dělat při svém „porotcování“ přešlapy, zaznívá jen, že není tak výrazná jako Mirka, je uťáplá a podobně. Málokdo se ovšem zaobírá tím, že srovnává dvě naprosto odlišné osobnosti. Navíc ani ne v profesní rovině, ale podle jakéhosi dojmu zábavnosti. Pochopitelně má na to každý právo, ale zároveň je dobré se zamyslet nad tím, zda je resumé vůči paní Landové férové.

Živelnost naučit nejde

Pokud se totiž podíváme na obě dámy, je zřejmé, že se jedná o naprosté opaky. Mirka van Gils Slavíková je živel, který rozsvítí prostor, do nějž vejde už tím, jaká energie z ní sálá. Upřímně, tohle umí jen málo lidí a naučit se to nedá. Stejně to má i Josef Maršálek, a proto je velmi složité takové dvě osobnosti, nejen ve svém oboru, propojit tak, aby to neskončilo nárazem do zdi.

Kdo si skutečně pamatuje vystoupení Mirky van Gils Slavíkové v premiérové řadě Peče celá země, musí si také vzpomenout i na jejího kolegu porotce. Nebyl to ten Josef Maršálek, kterého známe dnes, excentrického, „hláškujícího“, dominantního a stále ve středu pozornosti. Maršálek z roku 2020 byl daleko mírnější, méně se projevoval, vedle své kolegyně místy působil zakřiknutě. Možná se zatím rozkoukával, možná cítil, že otěže drží Mirka.

Vyrovnanost vede

Střih do roku 2024. Ve stejné pozici je nyní Míša Landová. Pokud hovoří na kameru sama, sálá z ní její zájem o cukrařinu a všechno, co se soutěží má co dočinění. V tandemu s Josefem však volí více profesní přístup, dobře ví, že na show má vedle sebe kromě moderátorů Terezy Bebarové a Václava Kopty svého parťáka Josefa. Nejedná se o to, že by byla nejistá, nudná, tichá. Pouze není výrazná natolik, aby vyčnívala.

Tento přístup je správný. Každá fungující dvojice moderátorů, komentátorů, herců, komiků a jim podobných, nejlépe funguje, pokud je vyvážená. A to Míša Landová a Josef Maršálek jsou. Důkazem budiž milionové sledovanosti, které Peče celá země sbírá každou sobotu. Pro ty, co by raději afektované přehrávání, existuje jen jedna rada - zvolte jiný pořad, v současné nabídce jich najdete celou řadu.

Třetí řada Peče celá země

Peče celá země 2024 byla už třetí řadou oblíbeného soutěžního pořadu, který Česká televize zařadila do svého programu na začátku roku 2024.

Porotci, soutěžící a moderátoři Peče celá země 2024

Celkem v deseti soutěžních kolech poměřilo své pekařské schopnosti dvanáct účastníků. Třetí řada Peče celá země nabídla souboj učitelky, pracovníka v IT, hudebnice ze slavné rodiny i gymnazisty.  Jejich výkony hodnotili dva porotci - pekař a cukrář Josef Maršálek a cukrářka Michaela Landová. Moderování se chopili herci Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více