Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silvestrovské oslavy se nemusí týkat pouze dospělých, ale dají se do nich zapojit i děti. Pochopitelně s námi neoslaví příchod nového roku přímo o půlnoci, můžeme jim však připravit odpolední party, plnou nápaditých pokrmů, které děti zaujmout už na první pohled.

Barvy hrají roli

Při přípravě občerstvení pro nejmenší i ty trochu odrostlé bychom měli začít například s barevnými a lákavými ovocnými a zeleninovými talíři. Představte si špízy, které připomínají duhu – jahody, hroznové víno, kousky melounu a ananasu spojené dohromady na špejli. Vyzkoušet můžete i tento recept. Tyto ovocné dobroty jsou nejen vizuálně atraktivní, ale také plné vitaminů a minerálů, které jsou pro dospívající organismus tak důležité.

Stranou ovšem nezůstává ani zelenina. Tyčinky z mrkve, papriky, okurky a celeru můžeme podávat s různými omáčkami a dipy. Například hummus nebo jogurtový dip jsou velmi chutnými a zdravými doplňky k zeleninovým kouskům.

Zapojení dětí do vaření

Kreativně se můžete projevit při výrobě domácích mini pizz. Navíc můžete do jejich tvorby zapojit i potomky, kteří si tak mohou na svou porci přidat přesně to, co jim nejvíce chutná. A protože se představivosti meze nekladou, může jít o skutečně speciální výtvory. Na přípravu lze použít koupené těsto na pizzu, místo klasického suga můžete sáhnout po rajčatovém protlaku, přidáte šunku, zeleninu a sýr a máte hotovo. Inspirovat se můžete také tímto receptem.

Kdo si hraje nezlobí

Vyhrát si můžete i s klasickými sendviči. Stačí znovu vyndat vánoční vykrajovátka a použít je na toustový chleba. Vzniknout tak během pár minut motivy, které potěší děti daleko víc, než „obyčejný tousťák“. Hvězdičky, srdíčka nebo jiné veselé tvary naplněné třeba šunkou, sýrem, tuňákem nebo čerstvou zeleninou zaručí, že každé sousto bude pro děti zábavným zážitkem.

Nezapomeňte na sladké

Nesmíme však zapomenout ani na sladké pochoutky, které děti milují. Ovocné fondue s rozpuštěnou čokoládou, kam mohou děti máčet kousky svého oblíbeného ovoce, potěší téměř každého kluka či holčičku. Hitem dětských oslav bývá také barevný sladký popcorn. Tradiční pochutina, obalená ve skořici nebo kakau, vždycky zmizí mezi prvními. Jak si udělat domácí popcorn, se dozvíte zde.

Pitný režim

Zapomínat nesmíme ani na zajímavé nápoje, jež dětem nabídneme třeba k přípitku, který vytvoří iluzi, že jako dospělí mohou přivítat nový rok cinknutím skleniček. Připravte tak pro své ratolesti například domácí limonády z čerstvě vymačkaných citronů nebo pomerančů a oslazené medem. Také smoothies z oblíbeného ovoce, smíchaného s jogurtem nebo mlékem, jsou u dětí populární.

Jaké dobroty se dají pro děti vytvořit, zjistíte v naší fotogalerii:

Náš tip: Podle našeho videorecceptu můžete zkusit vytvořit i skvělé pizza kroužky:

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více