Polévka je grunt. Z čeho všeho ji lze uvařit? Jaké polévky patří mezi nejoblíbenější?
Poctivá polévka je grunt, to už víme od našich babiček. Dokáže nás postavit na nohy, připravit žaludek na další jídlo, a pokud je opravdu hutná, snadno nahradí hlavní chod. Polévku můžete připravit téměř z čehokoliv, co najdete doma.
Tradiční nejoblíbenější polévky
Mezi tradiční neoblíbenější polévky se řadí hned několik stálic. Bývají to většinou takové ty hospodské, jako je frankfurtská, gulášová, bramborová, rajská, kulajda, zelňačka a česnečka. Oblíbené jsou i krémové polévky, a to zejména dýňová, brokolicová, pórková, hrášková nebo květáková. Chybět samozřejmě nesmí poctivý masový vývar.
Méně obvyklé, ale skvělé polévky
Mezi méně obvyklé, ale rychlé, jednoduché a skvělé polévky patří například:
- polévka z hlívy ústřičné či kotrče,
- polévka z bílých/červených fazolí či fazolových lusků,
- polévka z červené čočky,
- polévka z červené řepy, pečených paprik či cukety.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kurkuma: Skvěle ochutí cheescake i masová jídla. Víte, kde ještě tohle koření využít?
Pejskaři, pozor! Tyto vánoční pochutiny domácím mazlíčkům rozhodně nedávejte
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova