Jak na perfektní lokše: Tenké bramborové placky jen ze tří surovin jsou snazší než knedlíky a chutnají ke kachně i nasladko
Holka u plotny peče: Jednoduché tvarohové těsto jen ze 4 surovin využijete na štrúdl i šátečky a nikdy se neomrzí
Podle tohoto receptu pečeme štrúdl už léta. Levné jogurtové těsto na závin je tenké, pružné a nikdy se netrhá
Praktický návod, jak naložit rozinky do rumu tak, aby byly šťavnaté a plné chuti: Záleží na délce odležení i na výběru rumu
7 foto Kdy přidat do těsta na mazanec rozinky a mandle? Díky těmto trikům rozinky neklesnou dolů a mandle se nespálí
21 foto Buchty po ránu: Šneky s pudinkem a rozinkami z plundrového těsta podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a nadýchané
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak správně ochutit mazanec? Patří do něj hlavně rozinky a mandle nebo citronová kúra, voňavého koření stačí jen špetka
8 foto Hodnocení 150× Blíží se čas pečení velikonočního mazance. Kolik se dává rozinek do těsta?
6 foto Hodnocení 27× Proč se namáčí rozinky v rumu? Budou příjemně měkké a provoní řadu moučníků
Retro okénko: Tyčinka Studentka stála kdysi 2,50 Kčs. Dobrota plná rozinek byla první zdravou, dnešními slovy „fitness“ tyčinkou
5 foto Hodnocení 109× Jak péct biskupský chlebíček? Moučník je plný rozinek, ořechů a kandovaného ovoce
Mini štóly jako cukroví: Z tvarohového těsta jsou neuvěřitelně vláčné a vydatně posypané cukrem se rozplývají na jazyku
6 foto Hodnocení 156× Jak nejlépe uchovat upečenou vánočku? Vyzkoušejte 5 tipů pro správné skladování
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko
Vánoční štóla: Německý symbol Vánoc pochází z Drážďan, ta pravá drážďanská je s kandovaným ovocem a voní máslem
17 foto V bábovce Václava Kopty nechybí ořechy ani poleva: Je tak skvělá, že ji většinou sním celou sám, říká herec a moderátor
Výborný rychlý jablečný štrúdl bez kynutí: Nadýchané těsto a šťavnatá náplň tvoří dohromady dokonalou dvojici
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
4 foto Hodnocení 24× Desatero rad na téma štrúdl: Jablečný závin podávejte s vanilkovou omáčkou, šlehačkou nebo zmrzlinou
Sladkokyselá meruňková omáčka: Luxusní doplněk k tvarohovým nokům, bramborovým šiškám i drůbežímu masu
Mnichovská bílá klobása voní po bylinkách a je šťavnatá. Správně byste ji měli podávat s preclíkem a místo loupání "vycucnout"