Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní vaření si žádá lehká, svěží a rychlá jídla. A přesně taková jsou jídla z rybího masa. Připravte si lososa na grilu, pstruha s bylinkami nebo třeba tuňákový salát. Vybrali jsme 15 receptů, které spojuje chuť a jednoduchost.

Rybí pokrmy se v létě těší velké oblibě nejen díky své lehkosti, ale i rychlé přípravě. Ať už hledáte inspiraci na oběd, večerní grilování s přáteli nebo rychlou a lehkou večeři, ryby vám nabízí rozmanité možnosti. Losos, pstruh, tuňák nebo třeba treska – všechny druhy ryb se dají připravit jednoduše, chutně a zdravě. 

1/15

    1 z 15

    Sladkokyselá ryba

    Sladkokyselá ryba

    Spojení rybího masa s výraznou sladkokyselou omáčkou potěší každého, kdo rád experimentuje s chutěmi. Tento recept přináší asijský vítr na letní stůl a nabízí svěží chuťový zážitek, který se hodí jak k rýži, tak třeba k opečené bagetce nebo grilované zelenině.

    4 z 15

    Norská ryba

    Norská ryba

    Rybí maso z pangase zůstává šťavnaté díky zelenině i smetaně, kterou je zalité. Pokrm zapečený se sýrem a kořením tvoří ideální letní jídlo pro celou rodinu. Oběd, který je připravený během chvíle, doplňte o vařené brambory a dozdobte čerstvou zeleninou.

    5 z 15

    Ryba z Delty Mekong

    Ryba z  Delty Mekong

    Tento recept přináší exotický zážitek, který vás přenese do kuchyně jihovýchodní Asie. Pokrm je ochucený rybí omáčkou, zázvorem a dalšími aromatickými přísadami typickými pro tuto oblast. Výsledek je plný svěžích, výrazných a přitom lehkých chutí. Pokud hledáte letní recept, který vás zavede daleko od všedních kombinací, právě jste ho našli.

    6 z 15

    Salát-fazolový s tuňákem z Itálie

    Salát-fazolový s tuňákem z Itálie

    Italský salát s fazolemi a tuňákem je výbornou volbou pro teplé letní dny, kdy nemáte chuť na těžká jídla. Kombinuje bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky, takže zasytí, ale nezatíží. Díky jednoduchým ingrediencím a rychlé přípravě se hodí i na vaření na poslední chvíli. 

    7 z 15

    Ryba s kari omáčkou

    Ryba s kari omáčkou

    Kombinace rybího masa a krémové kari omáčky vytváří pokrm s orientálním nádechem, který výborně chutná i v horkých dnech. Jemně kořeněná omáčka nechá vyniknout rybí chuti a zároveň dodá pokrmu na šťavnatosti. Ryba se hodí k rýži nebo k zelenině.

    8 z 15

    Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

    Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

    Pikantní rybí bochánky přinášejí neotřelý způsob, jak využít uzenou rybu. Skvěle se hodí do burgerových housek, ale chutnají i jako samotné lehké letní jídlo s čerstvým salátem. Uzená ryba dodá burgerům výraznou chuť, která vynikne i bez složitých omáček.

    9 z 15

    Tortily s baby špenátem a lososem

    Tortily s baby špenátem a lososem

    Tortilly plněné šťavnatým lososem a čerstvým baby špenátem jsou ideální volbou pro rychlou letní večeři nebo oběd do krabičky. Recept je nenáročný a přitom nabízí skvělou kombinaci chutí i vyvážený poměr živin. Hodí se také na piknik nebo jako pohoštění pro hosty. 

    12 z 15

    Ryba po milánsku

    Ryba po milánsku

    Inspirace italskou kuchyní v podobě ryby po milánsku je ideální volbou pro letní oběd nebo večeři. Spojení rybího masa, rajčat, bylinek a česneku tvoří harmonii chutí, kterou ocení i náročnější jedlíci. Tento recept nevyžaduje složitou přípravu a nabízí atraktivní výsledek. 

    14 z 15

    Filátka z tresky s karamelizovanými rajčaty a cuketou

    Filátka z tresky s karamelizovanými rajčaty a cuketou

    Treska připravená v kombinaci s karamelizovanými rajčaty a cuketou působí jako gurmánské letní jídlo, které zaujme na první pohled i ochutnání. Sladkost rajčat, jemnost rybího masa a lehce opečená cuketa tvoří harmonii chutí i vůní. Recept je jednoduchý na přípravu, ale díky své nápaditosti zaujme i při slavnostním servírování. 

    15 z 15

    Losos s koprovým přelivem

    Losos s koprovým přelivem

    Losos s koprovým přelivem je důkazem, že tradiční chuť kopru může krásně doplnit i moderní úpravu rybího masa. Koprový přeliv dodává rybě jemnou bylinkovou vůni a zároveň ji udržuje krásně šťavnatou. Tento recept se připravuje snadno a výsledek je chuťově i vizuálně velmi atraktivní.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli