

Kari omáčka
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 smetana
- 1 hrnek vývaru
- jablko
- 1 malá cibule
- sůl
- 1 lžička kari koření
Postup přípravy receptu
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přesypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a vaříme 20 minut.
Přidáme nastrouhané jablko, sůl, kari koření a ještě krátce povaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kari omáčka
-
Tak to je teda pěknej sranec.
-
Ing. Vendelín Konipásek: máte pravdu, zde nepomůže ani diamantová smetana
-
Tak toto je asi nejdivnější recept, co jsem zde za poslední dobu viděl. Nejen, že to nevypadá vůbec chutně, ale vůbec jsem nepochopil, jaký má mít toto "jídlo" smysl... je to jakási kari jíška ve které plave jablko, nemá to nápad, šmrnc, vůbec nic... je to hrozně fádní a určitě je jedno, jestli tam dáte vývar nebo masox, protože toto už lepší určitě nebude, ani kdybyste tam dala třeba zlatý hobliny
-
mováčku kuchaři
to podle toho jak si každý udělá,,,
někdo dělá vývar s polévkou a tak to přileje tam a někdo dá ten masox -
Nemusí se dávat mouka
, já dávám například 2-3 ks kyselejších jablek, které omáčku po rozvaření krásně zahustí. Někdy použiji ponorný mixér a omáčku rozmixuji. Vařím zásadně bez mouky a jde to. Jana
-
Chci se zeptat, pro kolik osob nebo talířů je tahle omáčka? jestli to je jen pro jednoho tenhle recept nebo i pro vice osob. Předem dík
-
určitě ho vyzkouším
ta smetana má bejt 12%
-
zizala: díky za odpověď. K tomuto receptu se opakovaně vracím
-
Proc cesi musi rvat vsude mouku
nechapu.
-
Štěpán Bartoloměj B.: To záleží na tom, čemu dáš přednost nebo kolik máš času. Může být ten i ten
-
Jsem nováček "kuchař"
co se zde myslí pod pojmem vývar? Jako vyvařený z masa? Nebo masoxu? Díky za odpověď.
-
Děkuji za velmi dobrý recept. Před chvíli jsem dovařil a musím uznat, že je tahle omáčka vynikající. Ale jestli by byly další recepty s Kari, tak mě prosím informujte na mail. Předem velmi děkuji. R M. maniak.cz@seznam.cz