Kari omáčka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 12 názorů

55

Suroviny

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 smetana
1 hrnek vývaru
jablko
1 malá cibule
sůl
1 lžička kari koření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přesypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a vaříme 20 minut.

  2. Přidáme nastrouhané jablko, sůl, kari koření a ještě krátce povaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kari omáčka

  • MilovníkCurry MilovníkCurry(neregistrovaný)

    Tak to je teda pěknej sranec. :yes:

    Odpovědět

  • Bedřich Smetana (nepoužívat smetana fix!) Bedřich Smetana (nepoužívat smetana fix!)(neregistrovaný)

    Ing. Vendelín Konipásek: máte pravdu, zde nepomůže ani diamantová smetana :-((

    Odpovědět

  • Ing. Vendelín Konipásek Ing. Vendelín Konipásek(neregistrovaný)

    Tak toto je asi nejdivnější recept, co jsem zde za poslední dobu viděl. Nejen, že to nevypadá vůbec chutně, ale vůbec jsem nepochopil, jaký má mít toto "jídlo" smysl... je to jakási kari jíška ve které plave jablko, nemá to nápad, šmrnc, vůbec nic... je to hrozně fádní a určitě je jedno, jestli tam dáte vývar nebo masox, protože toto už lepší určitě nebude, ani kdybyste tam dala třeba zlatý hobliny :-(

    Odpovědět

  • Vlcinecka Vlcinecka(neregistrovaná)

    mováčku kuchaři
    to podle toho jak si každý udělá,,,
    někdo dělá vývar s polévkou a tak to přileje tam a někdo dá ten masox

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Nemusí se dávat mouka :-), já dávám například 2-3 ks kyselejších jablek, které omáčku po rozvaření krásně zahustí. Někdy použiji ponorný mixér a omáčku rozmixuji. Vařím zásadně bez mouky a jde to. Jana

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, pro kolik osob nebo talířů je tahle omáčka? jestli to je jen pro jednoho tenhle recept nebo i pro vice osob. Předem dík:-)

    Odpovědět

  • hobllinka hobllinka

    určitě ho vyzkouším :-):-):-) ta smetana má bejt 12% :-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Štěpán Bartoloměj B. Štěpán Bartoloměj B.(neregistrovaný)

    zizala: díky za odpověď. K tomuto receptu se opakovaně vracím :-p

    Odpovědět

  • !! !!(neregistrovaný)

    Proc cesi musi rvat vsude mouku :-O nechapu.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Štěpán Bartoloměj B.: To záleží na tom, čemu dáš přednost nebo kolik máš času. Může být ten i ten ;-)

    Odpovědět

  • Štěpán Bartoloměj B. Štěpán Bartoloměj B.(neregistrovaný)

    Jsem nováček "kuchař" :-O co se zde myslí pod pojmem vývar? Jako vyvařený z masa? Nebo masoxu? Díky za odpověď.

    Odpovědět

  • maniak.cz maniak.cz(neregistrovaný)

    Děkuji za velmi dobrý recept. Před chvíli jsem dovařil a musím uznat, že je tahle omáčka vynikající. Ale jestli by byly další recepty s Kari, tak mě prosím informujte na mail. Předem velmi děkuji. R M. maniak.cz@seznam.cz:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo