Jak a s čím servírovat pomazánky? Důležité jsou kombinace chutí i lákavý vzhled
Pomazánky jsou nedílnou součástí nejen oslav, ale také svačin nebo večeří. Jejich přípravě stačí věnovat jen několik málo minut a poté je na pár dnů vystaráno. Stačí jen vytáhnout nůž z příborníku, namazat pomazánku na pečivo a menší občerstvení je hotovo.
Kdo by neměl rád pomazánky. Jsou součástí každé rodinné oslavy či posezení s přáteli. A právě různými způsoby servírování jim dáte nový kabátek a namísto nudného namazaného pečiva připravíte neokoukanou a lákavou dobrotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak a s čím servírovat pomazánky
Pomazánky lze servírovat různými způsoby.
- Pomazánky nachystejte na prkénku. Stačí na kuchyňské prkénko rozložit pečicí papír a na něj vedle sebe v silnějších vrstvách nebo v kopečcích dát pomazánky. Poté už stačí jen přidat malé nožíky nebo dřevěné špachtličky k nabírání a ošatku s nakrájeným pečivem.
- Oblíbeným způsobem servírování jsou pomazánky v malých miskách nebo zapékacích mističkách. Misky lze nahradit nízkými širokými zavařovacími sklenicemi. Kromě ošatky s pečivem k nim lze přichystat i čerstvou zeleninu nakrájenou na špalíčky nebo pečené zeleninové hranolky.
- Vejce plněná pomazánkou vypadají více než lákavě. Pomazánky se často servírují v podélně rozříznuté paprice, ve vydlabaných rajčatech nebo se jimi zdobí kolečka zeleniny (okurky, ředkvičky, mrkev).
- Servírované pomazánky ozdobte podle vašich zvyklostí čerstvými bylinkami, jedlými květy, ořechy, kousky ovoce nebo zeleniny.
- Pomazánky se nejčastěji servírují na pečivu nebo s ním. Ať už zvolíte bagety, toustový chléb, dalamánky, veky a rohlíky, kvasový chléb, tortilly, pita chléb, krekry nebo silnější tyčinky, nesáhnete vedle.
- Sladké pomazánky jsou dokonalé na palačinkách, vaflích i na opečeném toustovém chlebu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud vás nebaví vzhled pomazánek namazaných na pečivu za pomocí nože, vsaďte na cukrářský sáček se zdobicí špičkou. Z nudně "máznutého" pečiva se rázem stane lákavá pochoutka. Připravte si s námi lahodnou pomazánku na chlebíčky z vařených brambor:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Komentáře