Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzliny jsou úžasným osvěžením nejen v létě a navíc si je můžete připravit přesně podle vašich chutí. Podstatné je ale vyhnout se chybám při jejich skladování, abyste si na nich mohli pochutnávat až do poslední lžíce.

Domácí zmrzlina patří k nejlepším dobrotám léta, ale také má výhodu v tom, že do ní lze zpracovat přezrálé ovoce, zbytky čokolády, ořechů nebo sušenek. Aby však zůstala chutná tak, jak jste ji připravili, je podstatné klást důraz na její skladování.

Chyby při skladování zmrzliny

Dejte pozor na následující chyby a vaše zmrzlina bude chutná až do spotřebování.
  1. Připravili jste domácí zmrzlinu a necháváte ji ještě chvíli na lince? Tak to opravdu nedělejte. Vložte ji ihned po přípravě do mrazáku. Chutě se propojí i během procesu mražení a zmrzlina díky rychlé práci zůstane krémová.
  2. Zmrzlinu neuchovávejte v otevřených krabičkách. Natáhla by pachy ostatních věcí uložených v mrazáku. Vždy ji mějte v uzavřených nádobách, případně nádobu obalte potravinářskou fólií tak, aby se fólie dotýkala zmrzliny.
  3. Částečně rozmraženou a zase vrácenou zmrzlinu do mrazáku znehodnocují krystaly vody (posléze ledu), které se každým takovým krokem zvětšují. V zadní části mrazáku jí proto bude nejlépe.
  4. Pozor na dobu skladování. Trvanlivost domácí zmrzliny bývá v závislosti na použitých ingrediencích většinou do 2 měsíců. Potom ztrácí svou chuť i další požadované vlastnosti.

Nezapomeňte svou domácí zmrzlinu během její výroby lehce osolit. Sůl zvýrazní její už tak lahodnou chuť. Názorný postup přípravy jahodovo-tvarohové zmrzliny bez zmrzlinového strojku vám přiblíží náš videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více