Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pasírovat luštěniny nebo zeleninu na omáčku? Máme to mnohem snazší než naše babičky
Zdroj: Top recepty

Správná omáčka musí být jemná, lahodná, bez hrudek či cucků, které v ní nemají co dělat. Jenže jak takové omáčky dosáhnout? Dnešní hospodyňky to mají velmi jednoduché a získat hladkou omáčku, to zvládnou raz dva.

Podle starších kuchařek je součástí mnoha receptů pasírování přes síto. Pasírovat lze různou zeleninu např. mrkev, kořenovou petržel a celer na svíčkovou omáčku, nebo třeba luštěniny na polévku. Jenže i když v některých situacích pasírování má smysl, často si tuto práci a mytí zbytečného nádobí můžeme ušetřit.

Čím nahradit pasírování

Místo zdlouhavého pasírování zeleninu jednoduše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je to záležitost chvilky, a co týče nádobí, tak pak stačí umýt nástavec k tyčovému mixéru. A kdy se opravdu hodí pasírování přes síto? Pasírovat můžeme třeba vařená rajčata, která potřebujeme zbavit kousků slupek.

Podle následujícího video-receptu můžete uvařit výbornou svíčkovou omáčku. Kořenovou zeleninu na tuto omáčku jednoduše rozmixujete tyčovým mixérem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více