Jak připravit netradiční čočkovou polévku z červené čočky. Videonávod pomůže
Když se řekne čočková polévka, představíme si klasickou „čočkovku“ s uzeninou. Čočková polévka ale může mít plno variant, tato je odlehčená a ne tak sytá, ale zase je zdravější. Vyzkoušejte polévku z červené čočky.
Polévka z červené čočky má zcela jinou chuť než ta z běžné čočky jedlé. Červená čočka je jemnější a obsahuje protein a železo, takže ji mají v oblibě ti, co drží dietu. Vyzkoušejte tuto variantu čočkové polévky a možná už se k té tradiční nevrátíte.
Mohlo by vás zajímat
Příprava polévky z červené čočky
Červená čočka se nemusí namáčet, takže polévka z ní je hotová rychleji.
- Na větší pánvi nebo v hrnci orestujte na oleji cibuli a poté i mrkev a česnek.
- Přidejte kmín, mletý zázvor a chilli a vše promíchejte.
- Nyní přisypte červenou čočku a vlijte rajčatovou šťávu a vývar.
- Vše nechte řádně provařit.
- Polévku můžete servírovat se zakysanou smetanou a koriandrem.
Polévka z červené čočky zahřeje, zasytí a hlavně potěší.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
ELLEphoria 2024: Tetovaný chef Marek Pavala vás naučí znovu milovat domácí jídlo
Hovězí na houbách podle ČSN: Šťavnatá česká klasika s úžasnou houbovou chutí a vůní je nejlepší z čerstvých hub
Jak vytvořit čokoládové hoblinky? Tuto jednoduchou ozdobu zvládneme velmi snadno, poradíme jak na to
Komentáře