Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se řekne čočková polévka, představíme si klasickou „čočkovku“ s uzeninou. Čočková polévka ale může mít plno variant, tato je odlehčená a ne tak sytá, ale zase je zdravější. Vyzkoušejte polévku z červené čočky.

Polévka z červené čočky má zcela jinou chuť než ta z běžné čočky jedlé. Červená čočka je jemnější a obsahuje protein a železo, takže ji mají v oblibě ti, co drží dietu. Vyzkoušejte tuto variantu čočkové polévky a možná už se k té tradiční nevrátíte.

Příprava polévky z červené čočky

Červená čočka se nemusí namáčet, takže polévka z ní je hotová rychleji.

  1. Na větší pánvi nebo v hrnci orestujte na oleji cibuli a poté i mrkev a česnek.
  2. Přidejte kmín, mletý zázvor a chilli a vše promíchejte.
  3. Nyní přisypte červenou čočku a vlijte rajčatovou šťávu a vývar.
  4. Vše nechte řádně provařit.
  5. Polévku můžete servírovat se zakysanou smetanou a koriandrem.

Polévka z červené čočky zahřeje, zasytí a hlavně potěší.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky