Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.

Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.

Příprava bramborových kroket

Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.

  1. Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
  3. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.

Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.

 

Komentáře

Další tipy a triky