Bešamelové sýrové krokety

Suroviny

100-150 g másla
150 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g strouhaného sýra výrazné chuti (Parmazán)
4 vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, mouky a mléka uděláme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Za stálého míchání promícháme, dokud se sýr nerozpustí.

  2. Hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pomoučněný vál na sílu 3 mm a necháme vychladit. Vychladlou hmotu rozkrájíme na čtverečky o rozměrech cca 4x4 cm. Čtverečky obalíme v mouce, jemně našlehaných bílcích a naposledy ve strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

*Syrové, ve strouhance obalené krokety, můžeme zmrazit. Smažíme bez rozmrazení.

Komentáře k receptu Bešamelové sýrové krokety

Tématické fráze: sýrový bešamel jak se dělá sýrový bešamel sýrové smaženky s bešamelem sýrové krokety jak si dela krokety recept ze syroveho besamelu ztahneme z ohne sýrové krokety recept sýrový bešamel recept jak zmrazit krokety krokety charakteristika sýrová kroketa bramborové krokety z besamelu besamel zloutky recepty krokety syrové krokety z mouky bešamel z rýžové mouky? jak napsat charakteristiku pokrmu bešamelove kulicky se syrem bešamel ze syru