Jak připravit dušenou mrkev? Využít ji můžete nejen jako lahodnou přílohu k masu
Dušená mrkev je osvědčená klasika, která rozděluje národ na dva tábory - na ty, kteří ji milují a také na ty, kteří ji nemají příliš v lásce. Přestože je mrkev tuctová zelenina, dokáže se na talíři proměnit i v lahodnou přílohu s vůní másla.
Tohle jednoduché, skromné jídlo mnohým připomíná dětství a chutná jak dětem, tak dospělým. Dušená mrkev voní máslem a může být lahodnou přílohou k vařenému masu nebo jako hlavní chod v kombinaci s vařenými bramborami a vejcem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dušenou mrkev
- Mrkev nejprve oškrábejte, omyjte a poté nakrájejte na kostky.
- Nyní v kastrůlku rozehřejte máslo a přidejte k orestování nakrájenou mrkev.
- Osmahnutou mrkev podlijte trochou vody, osolte a duste pod poklicí přibližně 10 minut.
- Téměř změklou mrkev zaprašte hladkou moukou a znovu provařte asi 10–15 minut.
- Mrkev dochuťte cukrem, citrónovou šťávou (podle sebe) a na závěr přisypte nasekanou petrželku.
- Hotový pokrm podávejte s vařenými bramborami nebo jen tak samostatně.
Vařená mrkev je velmi jednoduchý pokrm, který zvládnou s pomocí videonávodu i začínající hospodyňky. K dušené mrkvi se skvěle hodí také vepřové vařené maso či vejce uvařené natvrdo. Napište nám do komentáře, jak se vám pokrm povedl.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře