Jak zdobit linecké cukroví? Přidejte do klasiky více pestrosti a chutí
Linecké cukroví z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví. Běžně se slepuje marmeládou a obaluje v cukru, ale možností zdobení je daleko více. Vaše linecké cukroví bude jednoduše k nakousnutí.
Linecké těsto vytvoříme pouze z několika málo ingrediencí, potřebujeme především máslo, vejce, mouku a cukr. Po odležení nám vznikne chuťově skvělé křehké těsto, které voní máslem a rozplývá se na jazyku. Linecké cukroví nejčastěji po upečení slepujeme kyselkavou marmeládou a cukrujeme moučkovým cukrem. Pozměňte letošní vánoční klasiku a ochutnejte linecké trochu jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zdobit linecké cukroví
Jednoduchým zdobením získáme linecké cukroví hned na několik způsobů, a každý druh chutná velmi dobře. Inspirujte se našimi tipy:
- Čokoládová poleva dělá divy a spolu s lineckým cukrovím funguje dokonale. Do připravené polevy namáčíme jednu stranu, nebo můžeme tvořit cákance pomocí zdobicího sáčku i lžíce.
- Bílková poleva nemusí být jen na perníčkách. Nádherně s ní ozdobíme i linecké cukroví. Kreslíme oblíbené vzory, puntíky, nebo kousky do řidší polevy namáčíme.
- Citrónová poleva dodá cukroví šmrnc. Vyzkoušejte namočit jednu stranu lineckého cukroví a jistě si ji zamilujete.
- Ještě nezaschlou polevu můžeme posypat mletými oříšky, mrazem sušeným ovocem, kandovaným ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.
- Vrchní stranu můžeme potáhnout jednoduchým domácím marcipánem či fondánem.
- A nejjednodušší varianta? Potřete linecké před pečením bílkem a posypte plátky mandlí. Linecké cukroví bude pěkně ozdobené a navíc velmi chutné.
A jak na linecké těsto? S postupem vám pomůže náš videonávod, který vás provede krok za krokem přípravou nejoblíbenějšího lineckého cukroví.
Komentáře