Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví. Běžně se slepuje marmeládou a obaluje v cukru, ale možností zdobení je daleko více. Vaše linecké cukroví bude jednoduše k nakousnutí.

Linecké těsto vytvoříme pouze z několika málo ingrediencí, potřebujeme především máslo, vejce, mouku a cukr. Po odležení nám vznikne chuťově skvělé křehké těsto, které voní máslem a rozplývá se na jazyku. Linecké cukroví nejčastěji po upečení slepujeme kyselkavou marmeládou a cukrujeme moučkovým cukrem. Pozměňte letošní vánoční klasiku a ochutnejte linecké trochu jinak

Jak zdobit linecké cukroví

Jednoduchým zdobením získáme linecké cukroví hned na několik způsobů, a každý druh chutná velmi dobře. Inspirujte se našimi tipy:

  1. Čokoládová poleva dělá divy a spolu s lineckým cukrovím funguje dokonale. Do připravené polevy namáčíme jednu stranu, nebo můžeme tvořit cákance pomocí zdobicího sáčku i lžíce. 
  2. Bílková poleva nemusí být jen na perníčkách. Nádherně s ní ozdobíme i linecké cukroví. Kreslíme oblíbené vzory, puntíky, nebo kousky do řidší polevy namáčíme
  3. Citrónová poleva dodá cukroví šmrnc. Vyzkoušejte namočit jednu stranu lineckého cukroví a jistě si ji zamilujete. 
  4. Ještě nezaschlou polevu můžeme posypat mletými oříšky, mrazem sušeným ovocem, kandovaným ovocem nebo čokoládovými hoblinkami
  5. Vrchní stranu můžeme potáhnout jednoduchým domácím marcipánem či fondánem
  6. A nejjednodušší varianta? Potřete linecké před pečením bílkem a posypte plátky mandlí. Linecké cukroví bude pěkně ozdobené a navíc velmi chutné.

A jak na linecké těsto? S postupem vám pomůže náš videonávod, který vás provede krok za krokem přípravou nejoblíbenějšího lineckého cukroví

Komentáře

Další tipy a triky