Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Některé omáčky a výpeky je vhodné zjemnit studeným máslem. Dostanou pak teprve tu správnou chuť, jemnost a konzistenci.
Studené máslo rozmíchané v horkém výpeku nebo omáčce tento výpek mírně zahustí a zjemní. Vznikne hladká emulze. Tomuto procesu se říká legírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup na zjemnění máslem
Zvládne to každý, nic složitého to není:
- Omáčku nebo výpek odstavíme ze zdroje tepla.
- Plátek másla nakrájíme na kostičky.
- Vešleháme je do omáčky, případně omáčku dochutíme.
- Omáčku už nezahříváme, tuk by se oddělil a to nepotřebujeme.
- Hned servírujeme.
Náš článek popisuje další možnosti zahuštění omáček:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Legírovanou omáčku podáváme nejčastěji ke steakům a jiným minutkovým masům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Komentáře