Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Zdroj: Pixabay

Některé omáčky a výpeky je vhodné zjemnit studeným máslem. Dostanou pak teprve tu správnou chuť, jemnost a konzistenci.

Studené máslo rozmíchané v horkém výpeku nebo omáčce tento výpek mírně zahustí a zjemní. Vznikne hladká emulze. Tomuto procesu se říká legírování.

Postup na zjemnění máslem

Zvládne to každý, nic složitého to není:

  1. Omáčku nebo výpek odstavíme ze zdroje tepla.
  2. Plátek másla nakrájíme na kostičky.
  3. Vešleháme je do omáčky, případně omáčku dochutíme.
  4. Omáčku už nezahříváme, tuk by se oddělil a to nepotřebujeme.
  5. Hned servírujeme.

Náš článek popisuje další možnosti zahuštění omáček:

Legírovanou omáčku podáváme nejčastěji ke steakům a jiným minutkovým masům.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky