Víte, co je legírování? Jedná se o závěrečné zjemnění omáčky nebo výpeku studeným máslem
Některé omáčky a výpeky je vhodné zjemnit studeným máslem. Dostanou pak teprve tu správnou chuť, jemnost a konzistenci.
Studené máslo rozmíchané v horkém výpeku nebo omáčce tento výpek mírně zahustí a zjemní. Vznikne hladká emulze. Tomuto procesu se říká legírování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup na zjemnění máslem
Zvládne to každý, nic složitého to není:
- Omáčku nebo výpek odstavíme ze zdroje tepla.
- Plátek másla nakrájíme na kostičky.
- Vešleháme je do omáčky, případně omáčku dochutíme.
- Omáčku už nezahříváme, tuk by se oddělil a to nepotřebujeme.
- Hned servírujeme.
Náš článek popisuje další možnosti zahuštění omáček:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Legírovanou omáčku podáváme nejčastěji ke steakům a jiným minutkovým masům.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
Komentáře