Jaké vnitřnosti patří do rybí polévky? Poradíme, co použít a co raději vyhodit
Rybí polévka ke štědrovečerní večeři prostě patří. Plánujete ji uvařit, ale nejste si jistí, jaké vnitřnosti se do ní používají? V následujícím článku si rozebereme, které vnitřnosti do polévky patří a které raději vyhodit.
Ryba v celku, to je přímo poklad. Můžete ji zpracovat celou beze zbytku a využít doslova každou kostičku i ploutvičku. Pokud si ale nejste jistí, co všechno můžete z ryby zpracovat a co vyhodit, přečtěte si následující článek, kde si vše vysvětlíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké vnitřnosti z kapra patří do rybí polévky
Základem každé polévky je silný vývar. Do té rybí patří hlavy, ploutve, kosti, odřezky a vnitřnosti.
- Nejčastěji se do polévky přidávají jikry a také mlíčí. Mlíčí má mléčně bílou až narůžovělou barvu a jikry jsou zelené nebo žlutozelené.
- Často se přidávají i játra a ledviny.
- Všechny ostatní vnitřnosti se do polévky nepoužívají.
Pro inspiraci na tradiční vánoční polévku můžete zhlédnout náš videorecept, kde je vše krok po kroku ukázáno. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla a jestli všem chutnala.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 28 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jaké zákusky zvolit na svatbu nebo oslavu v horkém letním dni: Poradíme vám, které to jsou
Komentáře
13. 12. 2023 19:49