Léto u babičky a její noky s vejci a slaninou, které by maminka doma asi nevařila
Babiččina kuchyně voní a chutná jinak než školní jídelna. I ta nejjednodušší jídla jsou v podání babiček chutná a výživná. Velký vliv na trávení má spousta pohybu, kterého mají děti dostatek hlavně na vesnici.
Babičky děti rozmazlují, a to i jídlem. Hlavně o prázdninách se starají o vnoučata delší dobu než dva víkendové dny a toho se musí jaksepatří využít. Pečou, vaří, smaží a dětem moc chutná - jak by ne, když jim babičky u plotny splní jakékoliv přání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Babiččiny jednoduché pokrmy
Jaké noky můžeme připravit
- Moučné noky připravíme z polohrubé nebo hrubé mouky, vody a soli. Můžeme přidat vejce, těsto bude nadýchanější.
- Krupicové noky uděláme z dětské jemné krupičky nebo z hrubé krupice. Jsou jemné a nadýchané, můžeme je podávat i jako přílohu.
- Tvarohové noky mají jemně nakyslou chuť. Hodí se do slané kuchyně, ale ve sladké se také neztratí. Sypeme je strouhaným tvrdým tvarohem.
- Bramborové noky se dají připravit ze zbylých brambor. Spolu s moukou, vejcem a solí připravíme těsto, ze kterého tvarujeme nočky.
Jak připravit nočky s vejci a slaninou
Těsto vykrajujeme dvěma lžičkami, seškrabujeme z prkénka nebo použijeme haluškovač. Vytvarované noky vhazujeme do osolené vařící vody. Než se uvaří a vyplavou, pokrájíme si na kostičky slaninu a opečeme ji na pánvi, na ni vlijeme rozšlehaná vejce, která necháme částečně srazit. Přisypeme k nim noky a směs dosmažíme. Na talíři posypeme noky nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře