Libečkové pesto s bleskovými noky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 lžíce oleje
sůl
špetka kurkumy
---
60-70 g anglické slaniny
Pesto:
50 g libečku (bez hrubých stonků)
hrst loupaných mandlí
5 lžic olivového oleje
2 lžíce strouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme pesto. Omytý a osušený libeček natrháme nahrubo a dáme do sekáčku. Přidáme nakrájený česnek, mandle, olej a sůl. Vše rozmixujeme, ale ne úplně najemno. Mohou zůstat kousíčky. Nakonec vmícháme sýr a dáme uležet.

  2. Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Nakrájenou slaninu dáme na pánev vyškvařit. Pár kousků vytáhneme na ozdobu. V míse smícháme mouku, mléko, olej, sůl a kurkumu. Do vroucí vody vytřeme těsto přes haluškovač. Když nočky vyplavou, jsou hotové.

  3. Děrovanou naběračkou je vytahujeme a dáváme do pánve se slaninou. Když tam kápne trochu vody, nevadí. Přidáme 1-2 lžíce hotového pesta, záleží na vaší chuti. Halušky na talíři posypeme odloženou slaninou a můžeme i sýrem.

Poznámka od kuchařky

Zbytek pesta dejte do uzavíratelné sklenice a uložte v lednici. Hodí se do polévek, pomazánek, tvarohu, brambor nebo dipu.

Komentáře k receptu Libečkové pesto s bleskovými noky