Jak připravit jemný cuketový moučník. Zdravá a chutná variace na letní buchty a koláče nás potěší
Cuketa je kultivar tykve obecné, který vznikl šlechtěním v Itálii. I nezkušení zahradníci mají obvykle velkou úrodu. A protože má všestranné využití, můžeme si ji dopřávat v různé podobě a ve větším množství - klidně i nasladko.
Většinou cukety připravujeme naslano - vaříme je, dusíme, smažíme či grilujeme. Avšak můžeme z nich upéct i jemnou buchtu či koláč. Použitím cukety do moučníku získáme zákusek, ve kterém je schována i velká porce zeleniny - díky tomu upečená dobrota obsahuje vitamíny, vlákninu a řadu minerálních látek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Moučníky z cukety
K přípravě moučníků využijeme i přerostlé plody cukety, které pečlivě očistíme (případně jim odstraníme slupky), zbavíme je semen a nastrouháme. Použitím cukety dosáhneme jemné a nadýchané podoby těsta.
Cuketové koláče
Do cuketových koláčů se budou hodit různé druhy sezónního ovoce. K chuťově neutrální cuketě je lze lehce kombinovat - ať už se jedná o jahody, třešně, rybíz či meruňky, výsledek bude pokaždé luxusní. Koláč dochutíme drobenkou a výborný zákusek máme za chvilku hotový.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Cibulová zelenina je příjemně dochutí, důležitý je hlavně česnek
Komentáře